• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

KESK, DİSK ve TMMOB’dan terörle mücadele için ‘savaş’ benzetmesi

KESK, DİSK ve TMMOB’dan terörle mücadele için ‘savaş’ benzetmesi
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB),...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlar için "savaş" benzetmesi yaptı.

DİSK, KESK ve TMMOB, "ölümler dursun" demek için bugün iş bıraktı. Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendikalılar, terörle mücadele kapsamında Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etti. DİSK, KESK ve TMMOB adına açıklama yapan DİSK Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, bölgede yaşananlar için "savaş" benzetmesinde bulundu.

Atılan her kurşunda, her ölümde, ilçe ve mahallelerin savaş araçlarıyla ablukaya alınmasında ve sokağa çıkma yasaklarıyla endişelerinin arttığını vurgulayan Sağlam, şunları kaydetti: "Siyasi iktidarın savaş politikalarını tırmandırarak ülkemizi sürüklediği uçuruma dikkat çekiyoruz. Çocukların, Türk, Kürt gençlerin, askerin ve insanlarımızın kanının aktığı ve iki halkın birarada yaşama umudunun gittikçe tükendiği bir savaşa asla razı olmadığımızı her alanda dile getiriyoruz. Devlet, eğitim ve sağlık başta olmak üzere bütün kamu hizmetlerini savaş savaş düzenine göre yeniden dizayn etmektedir. Sorun sadece hendek değildir elbette. Tarihi eserler yıkılmakta, elektriksiz, susuz kalan, evleri kurşunlanan halkımızı daha büyük tehlikeler beklemektedir. Temmuz'dan Kasım'a kadar 44 çocuğun öldüğü, 52 çocuğun ise yaralandığı medyada yer aldı. Gidişat çok kötü. Akan gözyaşı ve kanın durdurulmasının tek çaresi, halklara karşı açılan bu savaşı derhal durdurmaktır. Gün barışı inşa etme günüdür."

KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya da, "Savaş ve çatışmalardan kimlerin kazandığına bakmak lazım. 30-40 yıldır süren çatışmalarda bir vekilin, askerin, zenginin çocuğunun öldüğünü gördünüz mü? Onlar da ölsün demiyoruz. Ne yazık ki ölenlerin hepsi yoksul. Ölenin kimliğine göre değerlendirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Konuşamıyoruz, çünkü kutuplaştırma var." dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında sendikalılar, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

KESK, DİSK ve TMMOB’dan terörle mücadele için ‘savaş’ benzetmesi

KESK, DİSK ve TMMOB’dan terörle mücadele için ‘savaş’ benzetmesi

KESK, DİSK ve TMMOB’dan terörle mücadele için ‘savaş’ benzetmesi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim