• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Keşan polisi kanıyla Kızılay’ın yardımına koştu

Keşan polisi kanıyla Kızılay’ın yardımına koştu
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Türk Kızılay ile düzenlenen organizasyonda kan bağışında bulundu.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Türk Kızılay ile düzenlenen organizasyonda kan bağışında bulundu. Kan ihtiyacı olan hastalara umut olabilmek için kanlarını bağışlayan polislerin kampanyaya ilgisi yoğun oldu.

Kan bağışı kampanyası için Cumhuriyet Meydanı'nda Türk Kızılay Edirne Şubesi, tarafından kan toplama merkezi oluşturuldu. Kampanyaya Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, amirler ve polis memurları katıldı. Yoğun katılım altında gerçekleşen kan bağış kampanyasında emniyet mensupları kan bağışına uygun olup olmadıkları konusunda testlerden geçerek, kan verdi.

Kampanya hakkında konuşan Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi görevlisi Dr. Erhan Aksoy, kanın acil olmayan ancak sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Kanın stoklarımızda bulunması gerekiyor ki acil durumlarda hastalarımıza hemen kullanabilmemiz gerekiyor. Her insanın vermiş olduğu bir ünite kan 3 hayat kurtarıyor. Korona virüs geçiş döneminde stoklarımızda ciddi azalmalar mevcut, bu yüzden de kurumlarımızın ve halkımızın verdiği kan bağışı destekleri çok önemli. İnsanlar kan aramak zorunda kalmasın."

Öte yandan kurumların kan bağışı konusunda duyarlı davranıp toplu halde kan bağışı yapmalarının önemine dikkat çeken Dr. Aksoy, "Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte bir organizasyon içerisindeyiz. Bundan önce olduğu gibi kan bağışı desteklerine topluca devam ediyorlar. Onların nezdinde de tüm kurumlarımızı kan bağışına davet ediyorum" dedi.

Keşan'ın nüfusuna oranla kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunun altını çizen Dr. Aksoy, "Covid sürecinde biraz bir düşüş yaşandı; ancak hastalığın olması kan ihtiyacını azaltan bir durum değil. Kana olan ihtiyaç devam ediyor. Bu dönemde kan bağışına biraz daha motive olmalarını ve ilgi göstermelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Keşan polisi kanıyla Kızılay’ın yardımına koştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim