• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kerry: Suriye'de terörün ana sebebi Esed'dir

Kerry: Suriye'de terörün ana sebebi Esed'dir
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, başkent Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Al-Cubayir ile ortak basın toplantısı...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, başkent Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Al-Cubayir ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Kerry, Suriye'de Esed'in terörü ülkeye mıknatıs gibi çektiğini söyledi.

Riyad Kral Selman Havaüssü'nde bugün Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri dışişleri bakanları ile Kerry, bir araya geldi. Toplantının ardında ABD ile Suudi Arabistan dışişleri bakanları ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının başında açıklama yapan Suudi Dışişleri Bakanı Adil Al-Cubayir, ülkesi ile ABD arasında çok sayıda konuda aynı fikir ve uyum içinde olduklarını belirtti. Adil Al-Cubayir, Kerry ile Suriye, Yemen, İran meselesi başta olmak üzere bölgesel sorunları ele aldıklarını söyledi.

ABD Dışişler Bakanı ise, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Kral Selman ile İkinci Veliaht ve Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman ile görüşeceğini belirtti.

IŞİD'E YAKINDA BÜYÜK BİR DARBE İNDİRİLECEK

"Yemen'deki Husi ilerlemesi ve El-Kaide tehdidi ile karşı karşıyayız" diyen Kerry, Irak Başbakanı Haydar El Abadi ile Irak'ta İŞID'e karşı mücadele konusunu ele aldığını ifade etti. Kerry, "Yakında İŞID'e Irak ve Suriye'de büyük bir darbenin indirileceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

Suriye görüşmeleri hakkında ilk adımları netleştirdiklerini dile getiren ABD Dışişleri Bakanı, "Cenevre toplantısı Suriye'de bir geçiş dönemine götürecektir" diyerek şunları ekledi. "Cenevre'deki Suriye müzakerelerine ciddiyetle ve umutla yaklaşacağız."

Suriye'ye terörü çeken mıknatısın Esed olduğuna dikkat çeken Kerry, bu ülkedeki şiddetin komşu ülkelere sıçramasından endişe ettiklerini ifade etti.

KERRY, HİZBULLAH'IN YAKLAŞIK 80 BİN ROKETİ VAR...

"ABD, İran'ın bölgedeki faaliyetlerinden hala şüphelidir. İran terörü desteklemeye devam ediyor. Bölgenin istikrarı için İran'ın düşmanca çalışmalarını durdurması gerektirir. Hizbullah'ın elindeki silahlarının çoğu İran geldi." diyen ABD Dışişleri Bakanı, "Hizbullah yaklaşık 80 bin rokete sahip" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim