• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Kepez Ulaşım Nostaljisi Yaşattı

Kepez Ulaşım Nostaljisi Yaşattı
Kepez Belediyesi, bir kültür hizmeti olarak Antalya'nın 1980'lerdeki toplu taşıma aracıyla ücretsiz nostalji turları başlattı.

Kepez Belediyesi, bir kültür hizmeti olarak Antalya'nın 1980'lerdeki toplu taşıma aracıyla ücretsiz nostalji turları başlattı.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 1980'lerin Antalya'sının toplu taşıma aracı olan otobüsle Antalyalılara nostalji yaşatmaya başladı. Kepez Belediyesi'nin aslına uygun olarak modifiye ettiği otobüs, haftada 1 gün ve 1 sefer Varsak'taki depolama merkezinden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kadar uzanan VF01 güzergahında ücretsiz olarak hareket edecek. Otobüs seyrederken de, 1980'lerin ünlü şarkıları teypten seslendirilecek.

İLK YOLCU TÜTÜNCÜ

Otobüsün ilk seferinde, direksiyona Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün geçti. Oda Başkanı Tüzün'ün arkasındaki yolcu koltuğuna oturan Başkan Tütüncü de, otobüsün ilk yolcusu oldu. Duraklarda otobüse binen Kepezliler, Tütüncü ile yolculuk etme fırsatı buldu. Güzergahın yaklaşık 9 kilometresi boyunca yolculuk eden Tütüncü, otobüsten inerken kendisiyle birlikte yolculuk eden vatandaşların tebrik ve teşekkürlerini kabul etti.

ŞEHRİN HATIRALARINA DOKUNUYORUZ

Belediye olarak Antalyalılara güzel ve yaşanabilir bir şehir armağan etmeye çalışırken bir yandan da kentlilik bilincini yerleştirmeye gayret ettiklerini vurgulayan Tütüncü, "Kentlilik bilinci, biraz da hafızalarla, hatıralarla ilgili. Şehrin hatıralarına dokunmak gerekiyor. 1980'lerdeki otobüslerimizi gün yüzüne çıkaralım istedik."

HAFTADA 1 GÜN 1 SEFER

Bu nostaljik otobüsün varlığını Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Tüzün ile paylaştığında oldukça heyecanlandığını anlatan Tütüncü, bunu bir hizmet olarak sunma kararı aldıklarını söyledi. Odanın bir hat tahsis etmesi üzerine haftanın 1 günü 1 sefer otobüsün ücretsiz olarak kültür hizmetinde bulunacağını belirten Tütüncü, ileri zamanlarda belki otobüsün farklı güzergahlarda da yer alabileceğini söyledi.

Kepez Ulaşım Nostaljisi Yaşattı

Kepez Ulaşım Nostaljisi Yaşattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim