• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kepez Kent Konseyinden Vali Türker’e Ziyaret

Kepez Kent Konseyinden Vali Türker’e Ziyaret
Kepez Kent Konseyi üyeleri Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret etti.

Kepez Kent Konseyi üyeleri Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret etti.

Antalya Valisi Muammer Türker, Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli ve konsey üyelerini kabul etti. Konsey üyeleri ile tek tek tanışan Vali Türker, geçmişte İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görev yaptığını belirterek, kent konseylerinin ilgi alanında olduğunu, ilk ortaya çıkışlarında mevzuat ve saha çalışmaları bulunduğunu anlattı.

Kamusal sorumluluklarının dışında, vatandaşlarla gönül bağı ve hemşehrilik bilincinin çok güçlü olması gereken yerel yönetimlerin, vatandaşların yönetime katıldığı türlü mekanizmaların oluşturulduğu yerler olduğuna işaret eden Vali Türker, "Bir uzlaşı arayacaksak, bu uzlaşının en iyi oluşacağı ve idarecilere de bir anlamda yol ve yön gösterip fikir verebilecek meclisler, toplumun her kesiminden kişilerin yer aldığı kent konseyleridir" dedi.

Antalya'nın en çok göç alan özel bir ilçesi olan Kepez'in kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Vali Türker, "Hepimiz bu farklılıklardan bir zenginlik ortaya çıkarmak için gayret etmeliyiz. Konseylerin, bu anlamda yaptığı çalışmalarla toplumun her katmanına ulaşabilme ve oradaki sorunları karar vericilere taşıma sorumluluğu da var" dedi.

Vali Türker'e teşekkür eden Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli, bütün projelerini "Kepez'de Yaşayan Anadolu" başlığı altında hazırladıklarını belirterek, sadece proje hazırlamadıklarını, aynı zamanda icra ettiklerini söyledi. Sürekli, "Çanakkale Türküsü Kepez'den Yükseliyor" projesi kapsamında Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılında 101 Çanakkaleli öğrenciyi Antalya'da misafir edeceklerini anlatarak Vali Türker'den destek sözü aldı.

Kepez Kent Konseyinden Vali Türker’e Ziyaret

Kepez Kent Konseyinden Vali Türker’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim