• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kepez Belediyesi 2 Bin 500 Vatandaşın Kalbine Dokundu

Kepez Belediyesi 2 Bin 500 Vatandaşın Kalbine Dokundu
Kepez Belediyesi, 20 mahalleyi kapsayan kalp sağlığı taramasında risk taşıdığı tespit edilenleri hastaneye sevk ederek, tedavilerinin yapılmasını sağlıyor.

Kepez Belediyesi, 20 mahalleyi kapsayan kalp sağlığı taramasında risk taşıdığı tespit edilenleri hastaneye sevk ederek, tedavilerinin yapılmasını sağlıyor. Kepez Belediyesi'nin, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliği ile 20 mahalleyi kapsayan kalp sağlığı taramasının durağı Şafak Mahallesi oldu.

Gezici sağlık tırında, gün boyunca 177 vatandaşın, kolestrol, tansiyon, şeker ölçümü, kan tahlili, kalp akım grafiği (EKG) çekimi ve uzman doktorlar tarafından muayenesi yapıldı.

Tetkikler, tahliller ile EKG ve muayene sonuçları değerlendirilerek, vatandaşlar kalp sağlıklarıyla ilgili bilgilendirildi. Kalp sağlığı riski taşıyan kişiler ise tedavilerinin yapılması için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

2 BİN 500 VATANDAŞ TARANDI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Şafak Mahallesi'ndeki kalp sağlığı taramasını ziyaret etti. Taramaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra gezici sağlık tırına geçerek, tarama ile ilgili bilgi aldı. Tütüncü, 20 mahalleyi kapsayan taramanın 16 mahallede tamamlandığını belirtti. Tütüncü, Şafak Mahallesi'ne kadar 2 bin 500 Kepezli'nin kalp sağlığı taramasından geçirildiğini söyledi.

RİSK TAŞIYANLAR HASTANEYE SEVK EDİLİYOR

Kritik değerlere sahip olan kişileri ise tedavilerinin yapılması için hastaneye sevk ettiklerini kaydeden Tütüncü,"Hayatta her şeyden önemlisi sağlığımızın olması. Vatandaşlarımızın sağlığı ile yakından ilgilenmek, koruyucu hekimlik hizmeti vermek belediyemizin önemli bir vazifesidir. Belediye olarak sağlık alanında çalışma yapmak, yasal bir zorunluluk değil. Ama Kepez Belediyesi olarak vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmayı vicdani bir sorumluluk olarak görüyoruz." diye konuştu.

20 mahallede tamamlandıktan sonra da kalp sağlığı taramasını devam ettireceklerini aktaran Başkan Hakan Tütüncü, "Sağlık taramasında görev alan belediyemizin ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanemizin sağlık görevlileri yoğun bir mesai veriyorlar. Bu çalışma onların emeklerinin üzerinde yükseliyor. Sağlık çalışanlarımıza, işbirliğinde olduğumuz İl Sağlık Müdürlüğü ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerine de çok teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Kalp sağlığı taramasını Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile yaptıklarına dikkat çeken Tütüncü, iki devlet kurumunun güçlerini birleştirdiği zaman örnek bir çalışma yapılabileceğini kamuoyuna gösterdiklerini ifade etti.

Başkan Tütüncü, sağlık taramasının, dostlar alışverişte görsün, diye yapılan günü birlik bir çalışma olmadığına işaret ederek, şunları söyledi: "Bazı yerlerdeki sağlık taramaları belli bir saatte yapılır, gelinir ve gidilir. Fotoğraflar çekilir, kameralar görüntü alır. Belediyemiz şu mahallede sağlık taraması yaptı, denilir vs. Bizimkisi böyle değil. Çok kapsamlı, derde derman olabilecek nitelikte bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Dostlar alışverişte görsün, yaklaşımımız hiç olmadı. Gerçekten bir fayda meydana gelsin istedik. Bu fayda da kurumumuz faydasıyla vatandaşımıza gelsin, hep bunu düşündük. Bu amaca dönük olarak hizmet ürettik. Taramadan geçirdiğimiz vatandaşlarımız risk grubundaysalar daha kapsamlı tetkiklerinin yapılması için onların hastane sevk ediyoruz."

Şafak Mahalle Muhtarı Yılmaz Kökçen ve vatandaşlar, sağlık taramasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Tütüncü'ye teşekkür ettiler.

Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da kalp sağlığı taraması ziyaretine eşlik etti.

Kepez Belediyesi 2 Bin 500 Vatandaşın Kalbine Dokundu

Kepez Belediyesi 2 Bin 500 Vatandaşın Kalbine Dokundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim