• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kent Müzesi’nde “Köy Takımları Sergisi” açıldı

Kent Müzesi’nde “Köy Takımları Sergisi” açıldı
İnegöl Belediyesi Kent Müzesi ve spor adamı Özden Suvat iş birliğinde düzenlenen "Köy Takımları Sergisi" Kent Müzesi'nde açıldı.

İnegöl Belediyesi Kent Müzesi ve spor adamı Özden Suvat iş birliğinde düzenlenen "Köy Takımları Sergisi" Kent Müzesi'nde açıldı.

İnegöl'de sergilerin merkezi konumuna gelen Kent Müzesi, spor tutkunlarının ilgisini çekecek yeni bir sergi ile ilçe halkının karşısına çıktı. Uzun yıllardır İnegöl'de spor alanında yaptığı çalışmalarla bilinen Özden Suvat ile İnegöl Kent Müzesi iş birliğinde İnegöl ile özdeşleşmiş, İnegöl'de doğup büyüyen herkesin peşinde koştuğu meşin yuvarlağın tutkusunu öne çıkarmak, köy takımlarının hikayesine dikkat çekmek adına "Köy Takımları Sergisi" hazırlandı. Sergide 59 köy takımına ait 112 fotoğrafın yanı sıra takım formaları ve kupalar görücüye çıktı.

"Futbol ister stadyumda, ister bir köy çayırında oynansın mutlaka ilgi görür"

28 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek olan serginin açılış töreni bugün 14.00'de gerçekleştirildi. Sergi açılışında konuşan Özden Suvat, "Meşin yuvarlak ister stadyumda, isterse bir köyün çayırında oynansın mutlaka herkes tarafından ilgi görür. Futbol oynamak ve izlemek her zaman keyif verir. Tüm dünyada olduğu gibi İnegöl'de bu konuda bir hayli önde olduğumuzu düşünüyoruz. Kent Müzemiz bugüne kadar burada 7 farklı sergi açtı. Bugün de Köy Takımları sergimiz için bir aradayız. Sergimiz 59 farklı köyden 112 fotoğraf, 25 köy forması ve onlarca kupadan oluşuyor. Sergiye katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise güzel bir günde güzel bir sergi için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Futbol çok özel bir spor branşı. Özellikle son dönemde hanımefendilerin de buna ilgi gösterdiğini görüyoruz. Toplumun da aslında ortak müştereği gibi. Hafta sonu maçlar izlenir sahalarda ve televizyonlarda, bunların da bir hafta kritiği yapılır. Tabi İnegöl'ümüz insan zenginliği açısından kıymetli bir şehir. 91 tane kırsal mahallemiz var. Özellikle kırsaldaki turnuvalar başka bir lezzette oluyor. Ciddi çekişmeler yaşanıyor. Biz de bugün bu noktada müzemizde spesifik ve özel bir serginin açılışını yapıyoruz. Köylerimizden enstantaneleri görüyoruz. Ben ilçe halkımızı da sergimizi gezmeye davet ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası kurdele kesimi ile sergi açılışı gerçekleştirilirken, sergilenen fotoğraflar, kupalar ve formalar ilgiyle incelendi. Sergide İnegöl Belediyesi eski Meclis Üyesi Ahmet Mestan'ın Gedikpınar köyü takımında kardeşi ve babasıyla birlikte forma giydiği döneme ait fotoğraf büyük ilgi çekti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim