• BIST 9640.77
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Kendisiyle aynı kaderi paylaşan ‘Mekansızlar’ın hayatını yazacak

Kendisiyle aynı kaderi paylaşan ‘Mekansızlar’ın hayatını yazacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte evsizleri Zeytinburnu Spor Salonu’nda barındırıyor.

Kendisi gibi onlarca kişiyle aynı kaderi paylaşan Ali Tüysüz, kafes dövüşçüsü olduğunu, 4 yıl Tayland’da müsabakalara katıldığını söyledi. Tüysüz, maddi sıkıntılar yüzünden sokaklarda kaldığını belirterek, “Mekansızlar” isimli bir öykü kitabıyla evsizlerin hayatını kaleme alacağını ifade etti.

İstanbul’u etkisi altına alan soğuk hava nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) evsizleri Zeytinburnu Spor Salonu’nda misafir etmeye devam ediyor. 406 erkek, 21 kadın olmak üzere toplam 427 kişinin kaldığı tesiste evsizler soğuk kış günlerini sıcak bir çatı altında geçiriyor. Maddi zorluklar, özel nedenler yüzünden sokakta yaşayan evsizler ilginç hayat hikayeleriyle dikkat çekiyor.

EVSİZLERİN HİKAYESİNİ YAZACAK

23 yaşındaki Ali Tüysüz, 6 yıl kafes dövüşçülüğü yaptığını belirterek, “4 yıl kadar Tayland’da resmi olarak müsabakalarda bulundum. Son iki yıldır Türkiye’deydim. Birçok özel, resmi kurumlarda görev yaptım. Maddi imkansızlıklardan dolayı sokaktaydım, ondan dolayı burada kalıyorum. Bir taraftan da mekansızlar için öykü kitabı yazıyorum” dedi.

Tüysüz, “Yazdığım kitap öykü kitabı. İsmi de Mekansızlar. Şuanda 712’nci sayfada. 3 kitap eviyle görüştüm, onlardan sponsorluklar gelecek. Kitabı 900 sayfa tamamlamam lazım” ifadelerini kullandı.

Sahipsiz insanlara yetkililerin el uzatmasını isteyen Ali Tüysüz, “Kırgızistan’da eşim ve kızım var, onların yanına gitmek istiyorum. Maddi imkansızlıklardan dolayı gidemiyorum. Çaresiz insanlarız. Bu soğuk günler de bir yere kadar” diye konuştu.

ÇARESİZLİK ONLARI SOKAKLARA DÜŞÜRDÜ

35 yıl Şişli’de tekstilcilik yaptığını belirten 55 yaşındaki Erol Kahyaoğlu, “Kalifiye elemanım. Son 3-4 yıl içerisinde yabancı uyruklu Suriye, Moğolistan gibi ülkelerden gelen, tekstile girmiş vasıfsız elemanları tercih ediyorlar. Sigorta olmadığı için, bir de ucuz çalışıyorlar. Kalifiye eleman olduğumuz halde çalışamıyoruz, işsiz kaldım” şeklinde konuştu.

87 yaşındaki Nazif Çokol ise, “Oğlumun evindeydim. Evinde 2 ay kaldım. 2 ay sonra hanımının bazı ileri geri sözleri benim oradan ayrılmama sebep oldu. Buraya geldim, vaktimi geçiriyorum” dedi. Çokol, yetkililerden kendisini huzurevine yerleştirmelerini istedi.
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim