• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kendilerini Engellilerin Yerine Koydular

Kendilerini Engellilerin Yerine Koydular
Çorum'da Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından engelliler ile goalball maçı düzenlendi.

Çorum'da Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından engelliler ile goalball maçı düzenlendi.

Görme engelli sporcular ve öğrencilerin içerisinde zil bulunan top ile oynadıkları goalball karşılaşmasında kıyasıya mücadele yaşandı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'nda düzenlenen goalball maçında öğrenciler ve görme engelliler birbirleriyle yarıştı. Gözlerini maske ile kapatan öğrenciler, içinde zil olan topu takip etmeye çalıştı. Düzenlenen etkinlikte engellilerin de spor yapabileceğinin mesajı verilirken, öğrenciler de kısa süreliğine görme engelli olarak onların ruh halini yaşamaya çalıştı. 3'er kişilik iki takım halinde oynanan goalball müsabakası renkli görüntülere sahne olurken, tribünlerde arkadaşlarını izleyen öğrenciler de keyifli anlar yaşadı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin müsabakalar öncesinde yaptığı konuşmada, "Görme engelli sporunu ülkemize tanıtmayı, görme engellilerin spor aracılığı ile sosyal etkinliklere katılmasını ve uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Altınokta Körler Derneği Başkanı Kürşad Abid Ahıskalı da, engellilerin de spor yapabildiğini göstermek istediklerini belirtti. Ahıskalı, bunun bir başlangıç olduğunu belirterek, Çorum'daki bütün görme engellileri spor yapmak için yanlarında görmek istediklerini ifade etti.

Görme engelli sporcu Şaban Yermenoğlu, goalball topunun içinde zil olduğunu, bu sayede topun neren olduğunu anlayabildiklerini söyledi. Goalballın görme engelli sporcuların oynadığı ve 6 sporcunun yer aldığı bir maç olduğunu dile getiren Yermenoğlu, kaleden kaleye gol atılmasının amaçlandığını dile getirdi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Eren Yıldırım da, karşılaşma öncesinde goalball sporuyla ilgili teknik açıklamalarda bulunarak oyun kuralları hakkında bilgi verdi.

Altınokta Körler Derneği üyeleri ile Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri arasında gerçekleşen maç 10'ar dakikalık iki devre halinde yapıldı. BESYO öğrencileri gözlerine görmelerini engelleyecek maskeler takarak, görme engelli sporcuların kalelerine gol atmaya çalıştı. Gözlerindeki bantlarla kalelerine gol gelmemesi için büyük uğraş gösteren BESYO öğrencileri, kimi zaman komik görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. Goalball karşılaşması 8-2 görme engellilerin galibiyeti ile sona erdi. Müsabaka sonunda iki rakip takım oyuncuları birbirlerini tebrik ederken, organizasyon hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Organizasyonu gerçekleştiren Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Nur Şat, müsabaka sonunda yaptığı açıklamada, "Bu etkinlikte insanların engelli olsalar bile spor yapabileceklerini vurgulamayı amaçladık. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kendilerini Engellilerin Yerine Koydular

Kendilerini Engellilerin Yerine Koydular

Kendilerini Engellilerin Yerine Koydular

Kendilerini Engellilerin Yerine Koydular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim