• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'den Aydın'da açıklamalar

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'den Aydın'da açıklamalar
Aydın'da partisinin İYİ Parti ile yaptığı ortak mitingde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Sandıkta gerekli dersi vereceğiz. Yanlış yapan insana yanlış yaptığını hatırlatmamız gerekiyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da partisinin İYİ Parti ile ortak düzenlediği mitinge konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları siz de biliyorsunuz ben de biliyorum Birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte mücadelenin kendine göre artıları var. Hiçkimseyi ötekileştirmeden kimsenin inancını sorgulamadan hizmet etmek istiyoruz. İnsana hizmet edeceğiz birilerine değil. Evlatlarımızın çocuklarımızın geleceği için birlikte mücadele edeceğiz. Halka yapılan hizmet Hakk'a yapılan bir hizmettir dolayısıyla hep birlikte demokrasi mücadelesini vereceksek bir sandığa gideceğiz. İki sandıkta gerekli dersi vereceğiz. Yanlış yapan insana yanlış yaptığını hatırlatmamız gerekiyor. Kavgadan dövüşten uzak duracağız.

Öncelikle AK Parti'li ve MHP'li kardeşlerime seslenmek isterim şu soruyu kendinize sorun 17 yıldır tek başına memleketi yönetiyorlar. İstedikleri kanunu çıkardılar istediği kişiyi vali rektör kaymakam yaptılar. Yazlık kışlık sarayı var. 17 yılın sonunda nasıl olur da bu güzel ülke soğan kuyruğuna mahkum edilir? 17 yıldır tek başına yönetiyorsun 17 yılın sonunda milleti getiriyorsun soğan kuyruğuna mahkum ediyorun adına da varlık kuyruğu diyorsun. O kuyruk varlık kuyruğu olsa sen fakir fukarayı oradan kovarsın. Sizin Man Adası'nda hesaplarınız var mı? Bir kuruş vergi ödememek için Man Adası'nda beyler şirket kurdular. Sizler kefen bezi alırken vergi verirsiniz bu beyler milyon dolarları getirdiler bir kuruş vergi ödemediler. Milletin yanında olmak ayrı sarayın yanında olmak ayrıdır. Sarayın yanında olduğunuz zaman milleti unutuyorsunuz."

MERAL AKŞENER'İN KONUŞMASI…

Cumhurbaşkanının terörist dediği Aydınlılar nasılsınız? Yüzde 10 zamla sürünmeye mahkum edilen emeklilerimiz nasılsınız? Dün Denizli'de de böyle sordum, Sayın Cumhurbaşkanı çok kızmış. Bay Kemal diyor ya, bana "Bu kadın" dedi.

Önce kendileri yaptılar iki parti bir ittifak, biz de ardından yaptık. Sonuç itibarıyla biz olduk "terörist, çete", oy verenler oldu "terörist".

Anlıyorum niye kızdığını... 18 milyon insana, seçmene terörist diyen bir cumhurbaşkanına sözlerini hatırlattığımız için çok kızdı. Kimin dürüst kimin yalancı olduğunu bu millet bilir elbette. Bir soru sordu bana: Türkiye'de Kürdistan bölgesi var mıdır? diye sordu bana. Böyle bir şey yoktu, beri gel efendi... Ben eski İçişleri Bakanı'yım, bizim bölgemizde 'Irak'ın kuzeyi' derdik, Kuzey Irak bile demezdik. Bugün bu ülkede, bu arkadaşın İçişleri Bakanı'nın iki günde onayladığı Kürdistan Sosyalist Partisi var. Nereninmiş, kimin zamanındaymış? Bu arkadaşın zamanındaymış. Fesliden tarih öğrenince böyle oluyor, ortağı anlatır dedim o da anlatmamış.

Irak'ın kuzeyindeki o bölge, adı Kadim Türkmeneli'dir. 2,5 milyon Türkmen yaşardı, nereye gittiler? Sen orada bir devlet kurulmasına önayak oldun.

18 milyona terörist dedi, yüzüne vurunca bozuldu... Bu aziz Türk milletinin evlatları, bizler Cumhur ittifakı'na oy veren herkesi kardeşimiz görürüz. Bana "bu kadın" dedi ya, ben ona "bu adam" demeyeceğim. Sayın Erdoğan'a kulak asmayın, o bir çukur kazıyor, bizi içine düşürmeye çalışıyor. Bu bir yerel seçim. Biz oylanmayacağız, şehrinize kim hizmet ediyorsa ona oy vereceksiniz.

İstanbul, Ankara gidiyor asabiyet ondan... Türkiye'nin her yerinde bu tanzim satışları açılmalı ama içinde mazot olmalı, elektrik, doğal gaz parası olmalı, ilaç, gübre olmalı. Görün bakalım o zaman bizim çiftçi kaça mal ediyor ürününü!

Milletin adamı, 10 tane araba, tepede helikopterler, 300 polis dolaşıyor... Ecel ne bir nefes evvel, ne sonradır. Milletinden mi korkuyorsun? Gir içlerine. Çıktın gittin saraya günlük 2 trilyon para harcıyorsun, yazıklar olsun!

Sayın Erdoğan, 500 milyon dolarlık özel uçağını sat, Katarlılardan Tank Palet Fabrikası'nı geri al, biz millet olarak üstünü tamamlayacağız. O fabrika çalışmaya başlayacak, işçiler üretecek. İlk 3 aylık emekli maaşımı ben bağışlayacağım en önce.

Bana "bu kadın" diyor. Bu bir zihniyettir. Dediler ki "Başı açık kadın perdesiz eve benzer; ya satılıktır ya kiralıktır" Buradan kadınlara sesleniyorum, bütün bu zihniyetin kendine çekidüzen verebilmesi için o kulağı öyle bir çekin ki morarsın.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim