• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye ateş çemberinden geçiyor

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye ateş çemberinden geçiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 'bir ateş çemberinden geçtiğini' söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Her vatandaşın kafasında kocaman bir soru işareti ‘bu memleket nereye gidiyor’ diye. Şu anda Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kimin yönettiği belli değil.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Mamak-Tuzluçayır, Altındağ, Aydınlıkevler, Keçıören, Tepebaşı, Yenimahalle, Batıkent, Eryaman, Fatih, Sincan gibi ilçe ve semtlerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, buralarda halka seslendi.

"DAVUTOĞLU’NUN İRADESİ SARAYIN İPOTEĞİ ALTINDA"

Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü üzerinden ilk konuşmasını Tuzluçayır’da yaptı. Kılıçdaroğlu, seçmenlerine yaptığı konuşmada “Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Her vatandaşın kafasında kocaman bir soru işareti; ‘bu memleket nereye gidiyor’ diye. Şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kimin yönettiği belli değil.” diye konuştu. 

7 Haziran’da halkın sandığa gidip oyunu kullandığını belirten Kılıçdaroğlu, “En çok oy alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevi verdiler. Görevi aldı ve geldi. Koalisyon kurmak istiyoruz dedi. Biz ne dedik? ‘Önce biz’ değil ‘önce parti’ değil ‘önce Türkiye’ dedik. 'Türkiye’nin çıkarları için koalisyonsa buyurun gelin koalisyon kuralım’ dedik. 10 günlük görüşme sonunda dediler ki ‘koalisyona ihtiyacımız yok, biz 3 aylık seçim hükümeti istiyoruz.’ Çünkü Davutoğlu’nun iradesi saray tarafından ipotek altına alınmıştı. İradesini başka bir iradeye teslim eden kişi ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetmesi için genel başkanın bağımsız bir iradeye sahip olması lazım. Sarayın çıkarlarını değil ülkenin çıkarlarını düşünmesi lazım. Halkın çıkarlarını savunması lazım.” dedi.

"4 YIL İÇİNDE TÜRKİYE BÖLGENİN EN SAYGIN ÜLKESİ OLACAK"

Kılıçdaroğlu, ardından sandığa gidecek olan vatandaşlara şu hatırlatmayı yaptı: “Sandığa giderken şunu unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Unutmayın bunu. Bu ülkeye huzuru getireceğim, bu ülkeye refahı getireceğim. Çatışmayı kaldıracağım. Bana yetki verirseniz göreceksiniz 4 yıl içinde Türkiye bölgesinin en saygın ülkesi olacak. 4 yıl içinde Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde bereket her evde huzur olacak.”

"ÖĞRENCİLER TAM GÜN OKULA GİDECEK"

Kılıçdaroğlu, bir vaatlerinin üzerinde özellikle durdu: “Çocuklarınızı CHP iktidarında tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek akşam gelecek. Beslenme çantası da olmayacak. Öğretmeni ile beraber okulda öğle yemeğini hiçbir ücret ödemeden yiyecek. Ve huzur içinde evine dönecek. Bu bölümü henüz kopyalayamadılar. Çünkü bu bölüm 7 Haziran’dan sonra yazıldığı için henüz daha farkına varamadılar. Biliyorum, bunun için de kaynağı nereden bulacaksın diyecekler. Hiç endişe etmeyin, bütün vaatlerim gerçektir. Bütün vaatlerin kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır. Söz veriyorsam kesinlikle olacaktır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim