• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Keçiören Belediyesi Erasmus Plus kapsamında 7 ülkeden gençlerin katılımıyla Dünyayı Yeşil Yapalım projesini gerçekleştirdi

Keçiören Belediyesi Erasmus Plus kapsamında 7 ülkeden gençlerin katılımıyla  Dünyayı Yeşil Yapalım projesini gerçekleştirdi
Keçiören Belediyesi Erasmus Plus kapsamında 7 ülkeden gençlerin katılımıyla Dünyayı Yeşil Yapalım projesini gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi Erasmus Plus kapsamında 7 ülkeden gençlerin katılımıyla Dünyayı Yeşil Yapalım projesini gerçekleştirdi.

Çevre konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla Keçiören Belediyesi'nin Erasmus Plus kapsamında 7 ülkeden gençlerin katılımıyla gerçekleştirdiği Dünyayı Yeşil Yapalım Projesinde, (Make The World Green) ülkelerin geri dönüşüm malzemeleriyle yapılan kendilerine özgü yerlerine ait minyatürleri Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da inceledi. Proje ile Ankara'da çevre sorunlarına karşı duyarlılığın arttırılmasına ve toplumda çevre bilincinin geliştirilmesine vurgu yapıldı.

Belediye önünde gerçekleşen etkinlikte Bulgaristan'ın Tsarevets Kalesi, Bosna- Hersek'in Mostar Köprüsü, Makedonya'nın Manastır şehrinde yer alan saat kulesi, dünya ve Avrupa şampiyonlukları ile sporda başarılı Sırbistan'ın basket potası, Türkiye'nin Kız Kulesi, İspanya'nın Alcazar Of Segovia şehrindeki kale ve su kanalları, Arnavutluk'un Politeknik Üniversite binası geri dönüşüm malzemeleri ile yapılarak sergilendi. Başkan Ak geri dönüşüm malzemeleriyle yapılan stantları ziyaret ederek gençlerle bir süre sohbet etti. Gençlerin geri dönüşüm malzemelerini kullanarak oluşturdukları müzik grubunun ritimlerine Başkan Ak da tempo tutarak eşlik etti.

Proje kapsamında gençler Kartaltepe Kent Ormanı içerisine geri dönüşüm malzemelerinden kuşlar için su ve yem kabı da yaptılar. Ayrıca Toygar Börekçi Ortaokuluna geri dönüşüm malzemelerinden tablo yaparken Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi'nin ise duvarlarını boyadılar. Sınav ve Yeni Nefes Kolejlerinde halk oyunları ve spor etkinlikleri gerçekleştirirken, Ruanda Büyükelçiliği ile birlikte Bağlum Mesire Alanında 60 ağacı toprakla buluşturdular. Ankara'da Anıtkabir, Hacıbayram, Ankara Kalesi'ni gezen gençler Keçiören'de de doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi, Kartaltepe Kent Ormanı, Estergon Kalesi ve Deniz Dünyasını gezdiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim