• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

KBÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

KBÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" düzenlenen sergi ve konser etkinlikleri ile kutlandı.

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" düzenlenen sergi ve konser etkinlikleri ile kutlandı.

Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi işbirliğinde düzenlenen kutlama programına Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. Ali Güneş, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Teknoloji Fakültesi Fuaye Alanı'nda "Yedi Bölge Yedi Renk Resim Sergisi'nin açılışı gerçekleştirilirken serginin ardından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda "Yedi Renk Tek Yürek Halk Müziği Konseri'ne geçildi.

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Dünyanın farklı yerlerinde kadınlarla ilgili birçok konuşmaların yapıldığını bu konuşmaların acı çeken kadınların acılarını dindirmeye yetip yetmeyeceğini bilmedğini ve konuşmadan ziyade artık eylemlere ihtiyacın olduğunu ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Polat kadın erkek eşitliğine de değinerek buna katılmadığını ve kadınların erkeklerden daha üstün olduğunu belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, ise konuşmasında kadınlara uygulanan cinsiyet ayrımcılığı ve kadınların maruz kaldığı haksızlıklara değinirken kadınların bedenlerini kullanarak onları reklam aracı eden zihniyete ve kadınları ikinci sınıf insan muamelesi yapan bütün unsurlara da karşı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Koro Şefi Okutman Can Doğan eşliğinde Yedi Renk Tek Yürek Halk Müziği Konseri gerçekleştirilirken Rektör Prof. Dr. Refik Polat 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Üniversitede düzenlenen etkinlikler öncesi kampüsü gezerek kız öğrencilerle tavla oynadı, onlarla oturup sohbet etti ve şikayetlerini dinledi.

KBÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

KBÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim