• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kazan’da Hasat Coşkusu

Kazan’da Hasat Coşkusu
Ankara'nın Kazan ilçesinde çiftçiler, hasat yorgunluğunu eğlenerek attı.

Ankara'nın Kazan ilçesinde çiftçiler, hasat yorgunluğunu eğlenerek attı.

Sancar köyü gençlerinin köy konağında düzenlediği programa köyde yaşayanların yanı sıra şehir merkezinde yaşayan köylüler de katıldı. Programa katılanlar hem birbirleriyle hasret giderdi, hem eğlendi. Sancar köylüleri, bol ve bereketli geçen hasat mevsiminin ardından kış boşluğunu değerlendirmek için bir etkinlik düzenleyerek doyasıya eğlendi.

Akşam yemeğinin ardından başlayan eğlence programının ilk konuğu, kendisi de Sancar köyünden olan mahalli sanatçı Ali Yaprak oldu. Ali Yaprak'ın sesinden ve sazından türkülerle coşan gençlerin eğlencesi köy yararına yapılan hediye çekilişleri, sinevizyon gösterisi ve plaket töreniyle devam etti. Sırayla söz alan gençler kendilerini tanıtarak geceye katılmaktan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Ayrıca köye maddi manevi katkılarda bulunan hayırseverlerin isimleri ve yaptıkları yardımlar tek tek okundu ve plaketle ödüllendirildi. Köy muhtarı Ahmet Buyurgan, köy halkının genelde tarımla uğraştığını ve nispeten bol ve verimli geçen hasat mevsiminin ardından hem bir kutlama hem de köylünün boş zamanını değerlendirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Gençler adına konuşan Sadık Buyurgan da Sancar köyü gençlerinin zaman zaman bu tür etkinliklerle bir araya geldiğini belirterek, "En önemli amacımız gençlerimizi bir araya getirmek, kaynaşmayı, birlik beraberliği sağlamak. Ülkemiz malum sıkıntılı günlerden geçiyor özellikle terör olayları ülkemizi bölmek isteyen dış güçler malum bunu anlatmaya gerek yok. Biz buna karşı daha dirençli olabilmek için memleketimizin bunlara karşı birlik beraberliğe ihtiyacı var. Gençlerimiz bu konuda en önemli kitle. Gençlerimizi biz bir araya getirebilirsek, vatanımızın milletimizin ne şartlarda kazanıldığını gençlerimize anlatabilirsek onlar da inşallah her anlamda buna katkı yapacaklardır" dedi.

Kazan’da Hasat Coşkusu

Kazan’da Hasat Coşkusu

Kazan’da Hasat Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim