• BIST 9524.59
  • Altın 2488.033
  • Dolar 32.5091
  • Euro 34.7134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kayseri’de tarihi eser operasyonu

Kayseri’de tarihi eser operasyonu
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; Hellenistik, Roma ve...

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda; Hellenistik, Roma ve Doğu Roma dönemine ait sikke ve mühür, Venedik ve Hollanda İmparatorluk dönemine ait dikiş yüzükleri ile kilise mühürleri ve çok sayıda sikke, fibula ve yüzükler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstihbarat Şube ve Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Adana'dan kent merkezine tarihi eser kaçırılacağı bilgisi alınması üzerine ortak çalışma düzenlendi. Takibe alınan A.Ç.'nin aracına Kayseri - Niğde yolu girişinde operasyon yapıldı. Yapılan aramada şahsın aracından M.Ö. Hellenistik döneme ait şehir sikkeleri, Roma İmparatorluğu ve Doğu Roma imparatorluğu dönemine ait olduğu değerlendirilen sikke ve mühürler, İstanbul basımlı Ortaçağ sikkeleri, 16 Y.Y. ait olduğu değerlendirilen Venedik ve Hollanda İmparatorluk dönemine ait dikiş yüzükleri ve kilise mühürleri ile çok sayıda sikke, fibula, yüzükler ile çok sayıda sikkeler, Ortaçağ dönemine ait üzerinde Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'e ait resimlerin bulunduğu kilise mührü ve tarihi eserleri yeraltında tespit eden bir adet dedektör ele geçirildi. Operasyon sonucu suçüstü yakalanıp gözaltına alınan A.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ayrıca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekiplerince internet üzerinden sosyal paylaşım sitelerinde silah teşhiri ve ticareti yapan şahıslara yönelik operasyon yapıldı. Yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 43 adet tabanca mermisi, 26 adet av tüfeği kartuşu, 2 adet M3 mermisi, 1 adet G3 mermisi ve 3 adet kama ele geçirildi.

Olayla ilgili 7 şahıs gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim