• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası İnşaatı Çalışmaları Sürüyor
Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2015 yılı Ağustos ayında temeli atılan yeni hizmet binası inşaatına ilişkin açıklamalarda...

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 2015 yılı Ağustos ayında temeli atılan yeni hizmet binası inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hiçyılmaz, inşaat çalışmalarının sürdüğünü ve planlanan takvime göre ilerleme sağlandığını söyledi.

Başkan Hiçyılmaz, 2014 yılı sonunda düzenledikleri ulusal mimari fikir yarışmasında 151 katılımcı arasından seçilen ve 3 eşdeğer ödülden birine layık görülen projenin yarışma sonrası yapılan çalışmalarla son şeklini aldığını ve uygulamaya konulduğunu hatırlattı.

Hiçyılmaz, "İnşaat çalışmalarında mekanik ve elektrik işleri dahil genel gerçekleşme oranı Ocak ayı sonu itibarı ile yüzde 25 seviyesindedir. Temel ve temel üzeri yapı betonarme karkas işlerinin gerçekleşme oranı ise yüzde 98 seviyesindedir. Halen mekanik, elektrik ve yapısal çelik işlerine devam edilmektedir. Hava şartlarının normale dönmesiyle ince işlerin yapımına devam edilecektir" dedi.

Yeni hizmet binasına ilişkin teknik bilgileri de paylaşan Hiçyılmaz, "Binamız, 14 bin 565 m2 arsa üzerinde 2 bodrum, 1 zemin ve 2 normal katlı, Hizmet ve Sosyal alan blokları olmak üzere 2 ana bloktan oluşmaktadır. Binamız toplam 18.000 m2 kapalı alana sahiptir. Hizmet Bloğu içerisinde; standart hizmet ve yönetim birimlerinin yanı sıra, 13-20 kişilik 5 adet meslek komitesi toplantı odası, üyelerimize yönelik rezerv ofisler, sergi alanları ve yönetim katı bulunmaktadır" diye konuştu.

Sosyal Alanlar bloğuna ilişkin bilgiler veren Hiçyılmaz, "Bu alan; 500 kişilik meclis ve konferans salonu, 130 kişilik eğitim ve seminer salonu, kiralanabilir alan olarak 450 kişilik restorandan oluşmaktadır. Çevre yola paralel geniş peyzaj alanıyla birlikte,170 adedi kapalı olmak üzere toplam 250 araçlık otopark ve yakın çevredeki bölge otoparkları, otopark ihtiyacını karşılamaya yetmektedir. Ayrıca hizmet binasının kuzey tarafında mevcut emsal katsayısına göre yaklaşık 8000 m2 Kaks alanı müsaadeli, Odamıza gelir getirici tesisler yaptırabilmek amaçlı rezerv inşaat alanı ayrılmıştır" ifadelerini kullandı.

Hiçyılmaz, "İnşaatımız, Odamıza bağlı çalışan 2 Teknik Personel ve dışarıdan hizmet veren müşavir firma tarafından sürekli ve yerinde denetime tabi tutulmaktadır. Yapılan işlerin projelere, genel ve özel şartnamelere uygunluğu titizlikle kontrol edilmektedir" şeklinde konuştu.

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

Kayseri Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim