• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kayseri Şeker, Çiftçisine Şeker Pancarı İçin En Yüksek Ödemeyi Yaparak Dünya Rekoru Kırdı

Kayseri Şeker, Çiftçisine Şeker Pancarı İçin En Yüksek Ödemeyi Yaparak Dünya Rekoru Kırdı
2015-2016 Kampanya döneminde pancar taban fiyatına Kayseri Şeker, Türk Şeker tarafından belirlenen fiyata ilave olarak 10 lira fark vereceğini belirtmişti.

2015-2016 Kampanya döneminde pancar taban fiyatına Kayseri Şeker, Türk Şeker tarafından belirlenen fiyata ilave olarak 10 lira fark vereceğini belirtmişti. Türk Şeker tarafından pancar taban fiyatının 190 TL/Ton olarak açıklanmasının ardından Kayseri Şeker'de 200 lira olarak çiftçisine ödeme yapacağını belirtmişti.

Kampanya süresi içerisinde fabrikaya alınan pancarlardaki polar oranının ülke ortalamasından yüksek olarak çıkması Kayseri Şeker çiftçisinin yüzünü bir kez daha güldürdü. Poların yüksek çıkması nedeniyle Kayseri Şeker çiftçisine 8 TL/Ton daha ilave yapılarak pancar taban fiyatı 208 liraya kadar yükseldi. Bu sayede Kayseri Şeker çiftçisi sadece Türkiye'de değil dünyada da pancara en yüksek fiyat verilen çiftçi oldu.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Kayseri Şeker bünyesindeki bilgi hizmetlerinin ilgili kurum, kuruluş ve çiftçilere ulaşmasını sağlayan yaklaşık 500 adet bilgisayar, 30 adet sunucu ve 1000'in üzerinde lisanslı yazılım ile ilgili Bilgi Teknolojileri Servisinde yapmış olduğu incelemelerde son yıllarda bilgi teknolojilerine yapılan yatırımın azımsanmayacak kadar büyük olduğuna ve lisanssız hiçbir programın kullanımına izin verilmediğine dikkat çekti.

Başkan Akay, "5 yıl önce analiz konusunda büyük sıkıntılar vardı. İlk yaptığımız icraatlardan bir tanesi pancar analizden canlı yayın yapmak oldu. Köyden kamyonla pancarını gönderen çiftçi plakasını bildikten sonra kendi kamyonunun tartısını analizini rahatlıkla izleyebilecek bir imkân sunduk. Bu hizmeti beş senedir yapıyoruz. Çiftçimize sunduğumuz bir diğer hizmetimiz de, çiftçilerimizin internet aracılığıyla pancar muhasebedeki kendi hesapları ile ilgili bilgilere erişimi sağlandı. Çiftçimiz de artık interneti iyi takip etmeye başladılar ki bu çok arzu edilen istediğimiz bir şey. Bizde zaten bunu özendirmek için özellikle bazı kriterlere göre başarılı çiftçilerimize hep bilgisayarlar dağıtmaya başlamıştık. Burası zaten her yönüyle açık olması şeffaf olması gereken bir kurum ama tabi insanların özel bilgilerini bir başkalarına vermek şeklinde değil ama insanların kendileri ile bilgilere ulaşabilmesi mümkün. Bu manada çiftçilerimizin de memnuniyet içerisinde olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Başkan Akay, "Biz her konuda başarılı olmak birinci olmak hedefindeyiz. Çiftçimizin de bu hizmetlerden çok mutlu olduğunu görüyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Zaten önemli olan çiftçimizin en iyi şekilde kazanacağı bir yapının oluşması. Şeker oranımızın en yüksek olmasını yeterli görmüyoruz bunun için de bu nedenle önümüzdeki yıl için şeker oranını yükseltme konusunda yeni bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışmayı tüm ekibimiz ve çiftçimizle beraber yapacağız. Şeker oranını bir puan artırmak demek bizim kotamıza göre en az 20 bin ton daha fazla şeker elde etmek demek bunun bilincindeyiz. Bu anlayışla inşallah önümüzdeki sene bunu başaracağız.

Beş senedir görev yaptığımız dönem içerisinde en çok önem verdiğimiz birimlerden birisi de Bilgi İşlemdir. Kayseri Şeker'in bu konumunu koruması açısından Bilgi İşlem ekibimizin gayretleri, çalışma arzuları, heyecanları, kuruma bağlılıkları ve fedakârlıklarını görünce bizim de enerjimiz artmaktadır.

Kayseri Şeker, çok büyük kurumsal bir kuruluş, Bilgi İşlem de fabrikamızın beyni durumunda. Bu kurumun doğru ve uygun bir şekilde çalışması gerekiyor bunu da sağlayacak olan birim burası. Bunun içinde 5 senedir bu birimin bütün alt yapısını yenilemeye çalıştık. Biz zaten hep şu iddiadayız Kayseri Şeker Fabrikası hep örnek bir kuruluş olacak taklit edilmek istenen örnek alınmak istenen bir kuruluş olacaktır."

Başkan Akay'ın Bilgi İşlem birimindeki incelemelerinde Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve Enerji Otomasyon Müdürü Perihan Özkan da hazır bulundu. Ziyaret sonrasında Başkan Akay ve diğer yöneticiler Bilgi İşlem çalışanları ile birlikte geleneksel olarak çalışanlar tarafından hazırlanan ve "Çalışanların Gönül Sofrası" olarak adlandırılan sofrada kahvaltı yaptı.

Kayseri Şeker, Çiftçisine Şeker Pancarı İçin En Yüksek Ödemeyi Yaparak Dünya Rekoru Kırdı

Kayseri Şeker, Çiftçisine Şeker Pancarı İçin En Yüksek Ödemeyi Yaparak Dünya Rekoru Kırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim