• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kaymakam Turan Ve Başkan Şirin’den ’İn Turgutlu’ya Tebrik

Kaymakam Turan Ve Başkan Şirin’den ’İn Turgutlu’ya Tebrik
Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçede yayın hayatını sürdüren "İn Turgutlu" magazin dergisinin 2'nci yılını...

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçede yayın hayatını sürdüren "İn Turgutlu" magazin dergisinin 2'nci yılını kutladı.

Turgutlu ilçesinde gazeteci İlker Uyar tarafından kurulan "İn Turgutlu" magazin dergisi, ikinci yıl dönümünü kutladı. Dergiden övgüyle bahseden Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, "İn Turgutlu Dergisi, Turgutlu kenti için iyi bir renk. Kaliteli içeriği ile Turgutlu'ya farklı bir pencereden bakan derginin uzun soluklu olması en büyük temennimiz. Elimize aldığımızda zevkle okuduğumuz elimize ulaşmasını merakla beklediğimiz bir dergiyi bizlere ulaştıran değerli ekibinize teşekkür ederim. Turgutlu büyüyor ve sosyalleşiyor. İn Turgutlu Dergisi de bu açıdan kentimize değer katıyor. İçeriği bakımından zevkle ve keyifle okuyoruz. Dergicilik adına önemli işlere imza attığınızı ifade etmek isterim, dergimiz ömürlük ve ebedi olsun. Devlet ve devlet yöneticileri olarak yaptığınız ve Turgutlu'ya değer kazandırdığınız çalışmalar dolayısıyla in Turgutlu ailesine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise "2 yıl önce Turgutlu'muza yayıncılık noktasında önemli bir ivme kazandıran In Turgutlu dergisinin kuruluş yıldönümü en içten duygularımla kutluyor, "İçinde Turgutlu'ya Dair Herşey" sloganıyla adım attığınız yayın hayatınızda yakaladığınız kalitenin uzun yıllar sürmesini diliyorum. İlçemiz yerelinde geniş bir kitleye ulaşarak hem ilçemize dair haber aktaran, magazin noktasında farkındalık yaratan, her sayfasında merak uyandıran, birbirinden özel röportajlarla da öne çıkan; büyük bir özveri ve mesai harcayarak sunduğunuz derginin daha nice yıldönümlerinde birlikte olmayı temenni ediyorum. İlçemizin tanıtımına verdiğiniz katkıdan dolayı da Turgutlu halkı adına dergimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 24 aydır da güzel bir dergiyle zamana tanıklık ettiğiniz için editöründen muhabirine grafikerine kadar değerli ekibinizi ayrı ayrı kutluyor, başarılarınızın, beraberliğinizin, beraberliğimizin çok daha uzun yıllar sürmesini diliyorum" dedi.

İn Turgutlu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İlker Uyar da, "Turgutlu'da bir ilki gerçekleştirmek amacı ile siz okurlarımızın beğenisine sunduğumuz in Turgutlu dergisi 2 yaşında. 2 yıl önce bugün büyük heyecanlar ile yayın hayatına başlattığımız İn Turgutlu'yu bugün 2. yılına ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. 1. sayımızda yaşadığımız heyecan ve sevinçten hiç bir şey kaybetmeden, 24. sayıya ulaşmış olmakta ki en büyük katkı şüphesiz siz okurlarımıza ait. Katkılarından dolayı bugüne gelmemizi sağlayan destekçi firmalarımıza, okurlarımıza, sonsuz teşekkür ederiz. Bugün arkamıza baktığımızda 24. sayısını çıkartmış, 2 yılda Turgutlu ve çevresine 10 binlerce adet dağıtılmış bir dergiden söz ediyoruz. İn Turgutlu bugüne geldiğinde sadece bir dergi değil. Kentimizin marka değerine katkı sağlayan, cemiyet hayatı ve mutlu günlerinize tanıklık eden, tanımadığınız farklı simaları sizlerle buluşturan, işyerlerinde, evlerde yıllarca saklayabileceğiniz geniş bir Turgutlu arşivi olma özelliğini de içerisinde barındırıyor "diye konuştu.

Kaymakam Turan Ve Başkan Şirin’den ’İn Turgutlu’ya Tebrik

Kaymakam Turan Ve Başkan Şirin’den ’İn Turgutlu’ya Tebrik

Kaymakam Turan Ve Başkan Şirin’den ’İn Turgutlu’ya Tebrik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim