• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Kaymakam Cinbir Silifke Devlet Hastanesi’ni Ziyaret Etti

Kaymakam Cinbir Silifke Devlet Hastanesi’ni Ziyaret Etti
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'e Silifke Devlet Hastanesi ziyaretinde Silifke Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren, Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Gölgeli, Hastane Müdür Vekili Uğur Dibek, Müdür Yardımcısı Kürşat Güngör, Otelcilik Birim Sorumlusu Abdullah Bozoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Cihat Budak, Elektronik Mühendisi Zafer Koçak, Radyoloji Uzmanları Dr. İbrahim Arıcı ve Ahmet Hakan Korkmaz eşlik etti.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir Silifke Devlet Hastanesine yaptığı ziyarette, "Silifke Devlet Hastanesi çalışanlarına güvenin. Başhekimimize güvenin. Buradaki hekimlerimize güvenin. Buradaki sağlık çalışanlarına güvenin. Bu ekibe güvenin. Çünkü bu arkadaşlarımız Silifkelilerin daha sağlıklı hale gelmeleri için buradalar. Sağlıkla ilgili problemleri çözmek için 24 saat görevlerinin başındalar. Vatandaşlarımıza bu sağlık hizmetini sunma bilinci içerisindeler. Bu anlamda bir başlangıç olsun. Hastanemizi kamuoyuna doğru ve olduğu gibi yansıtmalıyız. Bu hususta hiçbir abartıya da gidilmemeli diye düşünüyorum. Hastanemize de ayrıca haksızlıkta yapılmasını istemiyoruz. Eleştirilerimizi yapalım. Ancak burada ki güzellikleri de görelim. Hastanemiz her geçen gün daha güzele gidiyor. 2016 yılında daha iyi olacak. Yeni Başhekimimiz Hüseyin beyin yeni bir sinerji oluşturacağı ortadır. Hüseyin beyin hastanemize gelmesiyle birlikte yeni bir heyecan oluştu. Bu heyecanı örselemeyecek, bu heyecanı durdurmayacak, bilakis bu heyecan artarak devamını sağlayacak bir kamuoyunun desteğine ihtiyacımızın olduğunu bizzat kaymakam olarak bunu söylemek için buradayım. Artık o yakınmalar azaldı. Kalmadı sayılır. Yeni başhekimimizle başlayan bu heyecanın çok daha olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Silifkelilere mesajımız şudur. Bize güvenin başhekimimize güvenin. Buradaki hekimlerimize güvenin. Buradaki sağlık çalışanlarına güvenin. Bu ekibe güvenin. Çünkü bu arkadaşlarımız Silifkelilerin daha sağlıklı hale gelmeleri için buradalar" dedi.

SİLİFKE DEVLET HASTANESİ 200 YATAKLI HASTANE

Daha önce Ultrason MR ve Tomografi için 3 aya gün verildiğini şimdi bir haftadan 3 güne düşüreceklerini belirten Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin Gölgeli, "Hastanemizde 16 Kasım'da göreve başladım. Hastanemizdeki en önemli sorunumuz doktor ihtiyacımızın olmasıydı. Geçici görevlendirilmelerden dolayı sıkıntı yaşadık. Ultrason, MR ve Tomografi daha önce çekildikten sonra 3 ay sonrasına gün veriliyordu. Bu çok büyük bir zaman kaybıydı. Doktor arkadaşlarımızla görüştüm. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimizle bu konuyu görüştüm. Doktorlarımızı geçici görevle başka ilçelere gönderdiğimiz zaman bizde mecburen vatandaşımıza zamanında ün veremiyorduk. Geçici görevlendirmelerin durdurulması konusunda ricada bulunduk. Bundan böyle çok önemli bir konu olmadığı süreçte doktorlarımız hastanemizde hizmet verecek. Radyoloji doktorlarımızın geçici görevlerini kaldırdık. Artık böyle bir sıkıntı olmayacak. Radyoloji doktorlarımız gece gündüz izin almaksızın çalışacaklarını vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceklerini bana beyan ettiler. Bu durumu yavaş yavaş düzeltiyoruz. Hastalarımız artık beklemeyecek. Bu durum hasta sayımızın son günlerde artmasına Sebep oldu. Daha önce Ultrason MR ve Tomografi için 3 aya gün veriliyordu. Şimdi bir haftadan 3 güne düşürüyoruz. Türkiye standartlarının altına düşürüyoruz. Hastalarımız artık Hastanemize yönelmeye başladı. Bu konu bizim hastanemizin kanayan yarasıydı. Fizik Tedavi servisimiz yoktu. Hastalarımız başka servislerde yatıyordu. Hastanemizde fizik tedavi servisini açtık. 20 yataklı servisimizle hizmet vermeye başladık. Şu an hastanemizin beşinci boş durumdadır. Oraya da bir servis açacağız ve 200 yataklı hastanemiz olacak. Kemik ölçüm cihazımız var. Ancak arızalı olduğu için çalışmıyor. Geldiğimizde ilk görevimiz bu cihazı çalıştırmak oldu. 20 gün önce ihaleye çıktık. Cihazımızı kısa zamanda hastalarımızın hizmetine sunacağız. Sağlık Bakanlığımızın belli kanunları var. Bir hastanede anjiyo alması için 6 kardiyolog doktoru ve 3 kalp damar cerrahi uzmanı olması gerekiyor. Bizde iki kardiyoloji uzmanı var. Kalp damar cerrahi uzmanımız yok. Kadro da yok. Öncelikle kadroların açılması gerekiyor. Bu konuyu genel sekreterlikle görüştük. Bu işin takibini yapıyoruz. İnşallah bu işi de çözeceğiz. Isıtma sistemlerini çözdük. 1400 penceremiz var. Bu pencerelerin tamamını elden geçirdik. Artık hastalarımız üşümeyecek" diye konuştu.

Kaymakam Cinbir Silifke Devlet Hastanesi’ni Ziyaret Etti

Kaymakam Cinbir Silifke Devlet Hastanesi’ni Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim