• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kayıp İki Çocuktan 13 Gündür Haber Yok

Kayıp İki Çocuktan 13 Gündür Haber Yok
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kayıp olan iki çocuktan 13 gündür haber alınmazken, ailelerin endişeli bekleyişi devam ediyor.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kayıp olan iki çocuktan 13 gündür haber alınmazken, ailelerin endişeli bekleyişi devam ediyor.

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 29 Aralık 2015 tarihinde evlerinin yakınlarındaki parkta oynarken kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'nın ailelerine Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ziyarette bulundu. Kayıp çocuklardan Bayram Erol'un annesi Adile Erol ile babaannesi Rukiye Erol ziyarette duygusal anlar yaşadı.

BAYRAM, KIZ KARDEŞİNİ KAYBOLMADAN SAATLER ÖNCE ANNESİNİN YANINA GÖNDERMİŞ

Babaanne Erol, kayıp olan Bayram'ın olayın olduğu gün kendileri ile parka gitmek isteyen kız kardeşi 4 yaşındaki Rukiye'yi eve annesinin yanına geri gönderdiğini ifade ederek, "İkiz kardeşi Berat okuldaymış, kız kardeşi de onunla gitse o da belki kaybolacaktı. İkisini bir severdim, kollarıma ikisini bir yatırırdım. Kanadımın biri kırıldı" dedi. Anne Adile Erol ise günlerdir gelecek bir haberi beklediğini ifade ederek, "En azından yaşıyorsa da vefat etti ise ne oldu ise görelim, 13 gün oldu" dedi.

KAYIP İKİ ÇOCUK DEVLETİN TÜM İMKANLARI KULLANILARAK ARANIYOR

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yapılan arama-tarama faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğünü, her ihbarın değerlendirildiğini kaydetti. Bu anlamda bir çok bilgi kirliliği yaşandığını da ifade eden Başkan Eroğlu, "Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan evladı da olsa bugün nasıl aranacaksa aynı şekilde bu evlatlarımız için devletimiz, hükumetimiz, milletimiz, emniyetimiz, jandarmamız ya da özel ekiplerle bu çocukları bulmak için izlerini tespit etmek için yoğun gayret sarf ediyorlar. Duam ve temennim odur ki, yüreğimdeki temennim de odur ki çocuklarımız yaşıyordur. Kısa sürede anne ve babalarına kavuşurlar. Tüm duamız temennimiz bu" diye konuştu.

KELKİT ÇAYI'NDA ARAMA ÇALIŞMALARI TEKRAR BAŞLAYACAK

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem ise, 13 gündür devam eden çalışmaları değerlendirdi. Cuma günü Kılıçkaya Barajı'nın kapaklarının kapatılması suretiyle 20 kişilik AFAD ekibinin Kelkit Çayı'nda pazartesi günü tekrar arama çalışmalarının başlatılacağını ifade ederek, "Kelkit Çayı'nda önce suyun seviyesinin yükseltilmesi sonra da kesilmesi suretiyle yaşanacak dalgalanmada ola ki çocuklar suyun içerisinde ise kıyıya vurur düşüncesi ile arama yapacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'ndan 4 kişilik ekip çalışmasını yürütüyor. Arama kurtarma konusunda uzman iki köpekte arazide belli noktalarda arama yapıyor" dedi.

KAYMAKAM ERDEM, O HABERİ YALANLADI

Kaymakam Erdem, kayıp çocukları "Deli Engin" lakaplı şahsın kaçırdığı iddiası ile ilgili sorulara şöyle cevap verdi: "Süreç çok hassas ilerlediği için herkes bir şeyler söyleyebiliyor. Burada farklı hesaplar içerisinde olup süreci saptırmak isteyen kişiler de olabiliyor. "Deli Engin" denilen şahısla ilgili olarak çıkan haberler tamamen uydurma. Böyle bir şey yok. Buna benzer haberler çıkacaksa kişileri zan altında bıraktığı için bunlarla ilgili olarak bir toplumsal tepki gelişiyor. Masum olabilecek kişiler ister istemez suçlu gibi gösterilmiş oluyor. İnsanlar bu konuda hassas olduğu için herhangi bir olumsuzluk olmaması için bu tarz haberlerin özellikle basın yayın organları tarafından yayınlanmadan teyit edilmesini istiyorum. Teyit etmeden mümkün olduğunca bunları haber yapmamak lazım. Çünkü süreç uzadıkça aileninde psikolojisini düşünmek lazım."

Kayıp İki Çocuktan 13 Gündür Haber Yok

Kayıp İki Çocuktan 13 Gündür Haber Yok

Kayıp İki Çocuktan 13 Gündür Haber Yok

Kayıp İki Çocuktan 13 Gündür Haber Yok

Kayıp İki Çocuktan 13 Gündür Haber Yok

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim