• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Kayıp Çocukları Jöak Ekibi Arıyor

Kayıp Çocukları Jöak Ekibi Arıyor
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmalarına Ankara Jandarma Özel...

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmalarına Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) dalgıç personeli HES regülatöründe başladı.

Reşadiye ilçesinde salı günü kaybolan Bayram Erol ile Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları soğuk hava nedeniyle zor şartlarda devam ediyor. Reşadiye ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan özel bir şirkete ait Hidroelektrik Santralinde (HES) ekipler arama çalışmalarına ağırlık verdi. HES göletinin kapakları açılarak su boşaltma çalışması yapılırken Ordu Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma balık adamları suyun önünde saf düzeni oluşturdu. Kayıp çocukların açılan baraj kapaklarından geçerek su yüzüne çıkması ihtimaline karşı balık adamlar dondurucu soğukta su içinde dakikalarca arama yaptı.

JÖAK DALGIÇLARI HES GÖLETİNE GİRDİ

Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK), 12 kişilik dalgıç personeli de bölgeye intikal ederek arama çalışmalarına katıldı. Özel kıyafetleri ile botla HES göletine giren dalgıçlar titizlikle çalışma yaptı. Bulanık suya dalarak arama yapan dalgıçlar henüz bir bulguya ulaşmadı. Havanın kararması ile birlikte çalışmalara sabah saatlerinde başlamak üzere ara verildi.

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, odaklandıkları noktanın Kelkit çayı olduğunu söyledi.

Reşadiye'de başlayıp HES barajının bulunduğu noktaya kadar arama yapıldığını ifade eden Kaymakam Erdem, şöyle konuştu: "Ola ki çocuklarımızı Kelkit çayına düşmeleri durumunda su ile sürüklenerek buraya kadar gelebileceğini değerlendiriyoruz. Çünkü bu noktada baraj kapakları kapalı idi. Bu anlamda HES göletinde arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Ankara'dan gelen 12 kişilik JÖAK dalgıç ekibinin yanı sıra çayın kenarı ve yüzeyinde farklı ekipler tarafından arama çalışması devam ediyor. Ordu emniyetinde de dalgıçlar çalışmalara katılıyor."

Kayıp Çocukları Jöak Ekibi Arıyor

Kayıp Çocukları Jöak Ekibi Arıyor

Kayıp Çocukları Jöak Ekibi Arıyor

Kayıp Çocukları Jöak Ekibi Arıyor

Kayıp Çocukları Jöak Ekibi Arıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim