• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Kastamonu’da ‘Mekke’nin Fethi’ Konulu Program Düzenlendi

Kastamonu’da ‘Mekke’nin Fethi’ Konulu Program Düzenlendi
Kastamonu'da "Ümmet Coğrafyası ve Mekke'nin Fethi" konulu program düzenlendi.

Kastamonu'da "Ümmet Coğrafyası ve Mekke'nin Fethi" konulu program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Senai Demirci, katıldı.

Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Üniversite Aktif Gençlik Topluluğu, Türkiye Gençlik Vakfı ve Yenilikçi Gençlik Kulübü'nün birlikte düzenlediği "Ümmet Coğrafyası ve Mekke'nin Fethi" konulu programda konuşan Üniversite Aktif Gençlik Topluluğu (Üniak) Kastamonu İl Temsilcisi Ertan Güney, "Bizler, dik durup dikleşmeme düsturunu benimsemiş, zaman bizde mekan bize emanet olduğunu şiiar edinmiş, ahlaklı, edepli, ülkesinin derdiyle dertlenen, mazlumların sesi olan, gerektiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyen bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Buna inanıyor bunun için çalışıyoruz. Bizler ümmeti Muhammed'in tek umudu olan Türkiye'mizin inançlı gençleriyiz. Allah bize ömür verdiği sürece durmadan yılmadan koşmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Kastamonu İl Temsilcisi Burak Arslan ise, yaptıkları organizasyona destek verenlere teşekkür ederek, "Sizler, bizlere bu şekilde destek verdiğiniz sürece biz, bu tür organizasyonları ileride de daha kapsamlı yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kastamonu Meşk-i Ney Topluluğu, söyledikleri birbirinden güzel ilahilerle büyük alkış topladılar.

İlahi dinletisinin ardından geceye konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Senai Demirci, sohbet ve şiirleriyle program sona erdi.

Demirci, Peygamber Efendimizin hayatını anlatanların tarihçi olduğunu ve bu yüzden genellikle Peygamber Efendimizin savaşlarda gösterdiği hal ve hareketleriyle tanındığını belirterek, "Peygamber Efendimizin, normal zamanda neler yaptığını çok fazla bilmiyoruz. Peygamber Efendimizin, hayatını kaleme alanlar veya anlatanlar, tarihçilerdir. Tarihçilerde, Peygamber Efendimizin hayatını anlatırken savaşta yaşananları ağırlıklı konu olarak işlemişlerdir. Oysaki o kadar fazla bilmediğimiz güzellikleri ve yaşantısı var ki, bunların pek çoğunu günümüzde bilemiyoruz" dedi.

Kastamonu’da ‘Mekke’nin Fethi’ Konulu Program Düzenlendi

Kastamonu’da ‘Mekke’nin Fethi’ Konulu Program Düzenlendi

Kastamonu’da ‘Mekke’nin Fethi’ Konulu Program Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim