• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kastamonu Belediyesi’nin 150. kuruluş yılı kutlandı

Kastamonu Belediyesi’nin 150. kuruluş yılı kutlandı
Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende Kastamonu Belediyesi'nin 150. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Kastamonu Belediyesi'nin 150. kuruluş yıldönümü kutlandı.

Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende Kastamonu Belediyesi'nin 150. kuruluş yıldönümü kutlandı. Ardından Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 4 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Nasrullah Camii İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, ardından Kastamonu Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu. Daha sonra Kastamonu ve Kastamonu Belediyesi ile ilgili hazırlanan belgesel davetlilere izletildi.

Kastamonu Belediyesi'nin 47'inci belediye başkanı olduğunu ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, 2018 yılının hem Kastamonu için hem de Kastamonu Belediyesi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Devlet-i Aliyye'nin ilk 10 belediyesinden biri olan Kastamonu Belediyemiz, bu yıl 150'nci yılını kutlamaktadır. Yine bu yıl 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu unvanını elde etmemiz ile mutluluğumuz ve gururumuz ikiye katlanmıştır" şeklinde konuştu.

2014 yılında başlattıkları tarihi bir değişim ve gelişim sürecinin Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanıyla taçlandığını görmenin Kastamonu Belediyesinin 150 yıllık hizmet dolu tarihinin kuşkusuz en önemli nişanelerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Babaş, "Bu bağlamda Devlet-i Aliyye'nin ilk 10 belediyesinden biri olan Kastamonu Belediyesi'nde 150 yıldır milletimize hizmet veren başkanından, personeline kadar tüm çalışanlara, şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"Dış güçlerin ve maşalarının engellemelerine rağmen projelerimizi tamamladık"

Dış güçlerin ve maşalarının ülkenin hızlı gelişimini engelleme çabalarına rağmen projelerinin çok büyük bir bölümünü tamamladıklarını belirten Babaş, "Tarihimizin bize verdiği sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğimizin bilinmesini istiyorum. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde "Büyük Türkiye'nin Güçlü ili Kastamonu" hedefi doğrultusunda önemli adımlar attık. Hem yerel hem de genel yatırımlarda önemli projeleri ilimize kazandırmak ve iktidarımızın gücünü ilimize hizmet noktasında kullanmak adına mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştık ve çalışıyoruz. 4 yıl gibi bir sürede Kastamonu'muzun gelişimine katkı sağlayacağı açık olan ancak yıllardır başlanamayan veya projelendirilemeyen işleri, projelendirdik ve çalışmaları başlattık. 2014 yılında vatandaşlarımıza taahhüt ettiğimiz tüm projelerimize 4 yıllık süre içerisinde elhamdülillah başladık. Bu projelerimizin çok büyük bir bölümünü ise tamamladık" dedi.

"4 yıl içerisinde 202 milyon liralık yatırım yaptık"

Evliyalar ve Şehitler Diyarı Kastamonu'ya 4 yıl içerisinde 202 milyon 602 bin liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Babaş, "2014 yılı içerisinde 37.5 Milyon TL'lik yatırım yaptık. 2015 yılında ise KUZKA'dan destek aldığımız güdümlü projelerimizle birlikte 51.5 milyon TL'lik yatırım startını verdik. 2016 yılında 15 Temmuz kalleş kalkışmasına rağmen tüm ekiplerimizle birlikte kahraman milletimize en iyi hizmeti sunmak adına gece gündüz çalışarak bizlere kaybettirilmek istenen zamanları elhamdülillah telafi ettik. Bunun neticesinde 2016 yılında 51 Milyon 360 bin TL'lik bir yatırımı ilimize kazandırdık. 2017 yılı içerisinde ise Türkiye'nin en güçlü belediyelerinden biri olduğumuzu göstererek çalışmalarımızı arttırdık ve 62 Milyon 242 bin TL'lik yatırımı şehrimize kazandırdık. 4 yıl gibi kısa bir sürede toplamda bin 16 proje üreterek 202 milyon 602 bin TL'lik yatırıma imza attık" diye konuştu.

"Türkiye'nin en az borcu olan belediyeler arasındayız"

150 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun 10 belediyesinden biri olarak kurulan Kastamonu Belediyesi'nin şuanda Türkiye'nin en az borcu olan belediyeler arasında yer aldığını söyleyen Babaş, "4 yıllık hummalı çalışmamız neticesinde Belediyemiz güçlü bir mali yapıya sahip olmuştur ve rekor sayılacak bir proje sayısına ulaşılmıştır. Bugün yıllar arası bütçe gelirimize bakıldığında 2013 yılında 67 milyon 392 bin TL olan gelirimiz, 2017 yılı sonu itibariyle yüzde 134 artış göstererek 157 milyon 985 bin TL'ye ulaşmıştır. 2013 yılındaki bütçe gerçekleşme oranımız yüzde 77 iken 2017 yılında bu oran yüzde 94,99'a yükselmiştir. Yine 2017 yılı itibariyle tahsilatın tahakkuka oranı yüzde 95'e çıkmıştır. Bu rakamlar göstermektedir ki Kastamonu Belediyesi'nin 2014 yılı itibariyle yatırım yapma gücü artmış, tarihi misyonunu geri kazanmıştır. Yine burada görülmektedir ki belediyemiz şeffaf mali yapısıyla vatandaşının güvenini kazanmış ve rekor sayılacak bir tahsilat oranına ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

"Laf değil, hizmet ürettik"

"Laf değil, hizmet ürettik" diyen Babaş, şöyle konuştu: "Bizler 4 yıl boyunca laf değil hizmet ürettik. İlimizin bir adım daha ileriye gitmesi için gelecek nesiller için, millete en doğru hizmeti verebilmek için, her alanda güçlü Kastamonu için çalıştık ve köklü tarihimizin bizlere verdiği sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yıllar önce başlatılıp yarım bırakılan işler, atıl bırakılan binalar hatta kimilerine göre hayal olarak görünen projeler son 15 yılda hayata geçirilmiştir. Bu süre zarfında genelde ilimize yaklaşık 15 milyar TL'lik bir yatırım yapılmıştır. Bugün Kastamonu Havalimanı ve Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'yle şehirlerarası ulaşımda konfor yakalanmıştır. Çok kısa bir sürede yapımı tamamlanan Yeni Devlet Hastanesi, Kastamonu'muzun sağlık alanında bölgenin merkezi olması açısından çok önemlidir. Kastamonu'muzun en az 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve zirai sulama noktasında ilimizde hem üretime, hem ekonomiye hem de istihdama katkı sağlayacak olan Kırık Barajı'nın yapımına başlanması büyük önem arz etmektedir. Kırık Barajı'yla birlikte yeni ishale hatlarının ve yeni arıtma tesisimizin de yapılacak olması projenin değerine değer katmıştır. Atık Su Arıtma Tesisimiz de yine bu kapsamda programa alınmış ve yapımına hızla başlanacaktır. Yapımı devam eden Kastamonu-Ankara Yolu projesi ve Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından olacak İnebolu-Kastamonu yolu projeleri de Kastamonu'muzun hızlı gelişiminin en önemli parçalarından olacaktır. Kısa sürede yakaladığımız bu yükseliş asil hemşehrilerimin feraseti ve teveccühü sonucu elde edilen büyük birliktelikle sağlanmıştır."

Kutlamalara, Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı ve Askeralma Bölge Başkanı Personel Albay Sadettin Yıldız, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, daha önce görev yapmış milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim