• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Kas ve eklem hastalıklarına karşı manuel terapi

Kas ve eklem hastalıklarına karşı manuel terapi
Kas ve eklem hastalıklarına karşı masaj ile uygulanan manuel terapi yönteminin önemli bir tamamlayıcı tıp uygulaması olduğu belirtildi.

Kas ve eklem hastalıklarına karşı masaj ile uygulanan manuel terapi yönteminin önemli bir tamamlayıcı tıp uygulaması olduğu belirtildi. Özellikle kas spazmı, kas gerilimi, eklem disfonksiyonu, sinir ve kas blokajları gibi birçok kas iskelet sistemi rahatsızlığını tedavi etmenin mümkün olduğu ifade edildi.

Bu yöntemin aslında binlerce yıl öncesine dayandığını anlatan Acıbadem Bursa Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı Dr. Murat Yıldırım, "Uygulanan teknikler arasında yumuşak doku mobilizasyonu, germe, karşı germe, eklem mobilizasyonu, kas enerji teknikleri ve manipülasyonlar yer alıyor." dedi.

Manuel terapinin en çok bel ve boyun fıtığının tedavisinde kullanıldığını vurgulayan Dr. Murat Yıldırım, bu sayede birçok hastanın ameliyat olmadan tedavi olabildiğini dile getirdi. Yıldırım, şunları ifade etti: "Manuel terapinin ilk unsuru el ile yapılan masaj ancak akupunktur, ozon tedavisi gibi diğer uygulamalarla bir arada yapıldığında etkisi artabiliyor. Haftada 2 seanstan toplamda 5-10 seans arasında uygulanan manuel terapide, tedavinin kalıcı olması için hastaya uygun bir egzersiz programının belirlenmesi ve hastanın düzenli olarak bunu uygulaması gerekiyor."

MANUEL TERAPİ HANGİ DURUMLARDA UYGULANMIYOR?

Dr. Yıldırım, manuel terapinin hangi durumlarda uygulanmayacağı konusunda şu bilgileri verdi: "Manuel terapi ileri derecede osteoporoz, eklemde füzyon olması ya da uygulanacak bölgede eklem hareketliliğin bozan metalik implant olması durumlarında uygulanmıyor ancak bu rahatsızlıkların dışında hemen hemen tüm hastalara uygulanabiliyor. Sağlık konusunda bilgisi olmayan bir çok kişi, manuel terapi adı altında masaj seansları düzenliyor. Manuel terapi işinin uzmanı doktorlar tarafından yapılmalı. Özellikle fıtık gibi önemli rahatsızlıklarda yanlış bir hareket rahatsızlığın çok daha ağır bir hale gelmesini sağlayabilir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim