• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Karşıyaka’da Yerli Köpek Irkları Çalıştayı

Karşıyaka’da Yerli Köpek Irkları Çalıştayı
Can dostlara yönelik farkındalık oluşturmak ve yerli ırkları korumak adına çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, Yerli Köpek Irkları Çalıştayı...

Can dostlara yönelik farkındalık oluşturmak ve yerli ırkları korumak adına çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, Yerli Köpek Irkları Çalıştayı düzenledi. 100'den fazla akbaş ve kangalın katıldığı yarışmalarda da ırklarının en iyisi olan köpekler seçildi.

Yerli Köpek Irklarını Koruma, Araştırma, Islah ve Tanıtma Federasyonu ile birlikte gerçekleştirilen Yerli Köpek Irkları Çalıştayı, Yamanlar Piknik Alanı'nda yapıldı. Çanakkale, Manisa, Balıkesir, Ankara, Aydın, Denizli, İzmir gibi pek çok ilden köpek yetiştiricileri ile akademisyenler katıldı. Çalıştayın ilk bölümünde yerli köpek ırklarının özellikleri, hastalıkları, yaşamsal farklılıkları, korunmasının önemi, beslenmede dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. İkinci bölümde ise köpek yarışmaları yapıldı. Yaş ve cinse göre yapılan kategorilerde dereceye girenlere madalyalar verildi. Çalıştaya; Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatih Atasoy, Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Belge, Prof. Dr. Murat Sarıerler, Prof. Dr. Ferda Belge, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Doç. Dr. Abuzer Acar, Selçuk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Alper Yılmaz, Köpek Eğitmeni Veteriner Hekim Dr. Gürbüz Ertürk, Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Çağlayan İnanlı ile yerli köpek yetiştiricileri katıldı. Uzmanlar, soru-cevap bölümünde yetiştiricileri bilgilendirip sorunlara çözüm önerileri sundu.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Federasyon başkanı Doğan Karatay, Karşıyaka'daki buluşmanın çok önemli olduğunu belirterek "Yerli köpek ırklarımızın yok olmaması için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi işbirliği içinde olunca daha verimli sonuçlandırabiliriz. Karşıyaka Belediyesi bize ev sahipliği yaparak buluşmamızı sağladı. Başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Karşıyaka’da Yerli Köpek Irkları Çalıştayı

Karşıyaka’da Yerli Köpek Irkları Çalıştayı

Karşıyaka’da Yerli Köpek Irkları Çalıştayı

Karşıyaka’da Yerli Köpek Irkları Çalıştayı

Karşıyaka’da Yerli Köpek Irkları Çalıştayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim