• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Karşıyaka Belediyesi'nden arıcılık paneli

Karşıyaka Belediyesi'nden arıcılık paneli
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine ve kırsal kesimde ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, "Arıcılar Konuşuyor"...

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine ve kırsal kesimde ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, "Arıcılar Konuşuyor" paneli düzenledi. Uzmanlarla buluşan yetiştiriciler, üretimde kaliteyi arttırmanın yollarını öğrendi ve yeni gelişmeler hakkında bilgi sahibi oldu. Sıkıntılarını dile getirme fırsatı da bulan arıcılar, sektörün daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yamanlar ve Sancaklı köylerinde arıcılık yapanları akademisyen ve uzmanlarla biraraya getiren panel, Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde düzenlendi. İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle düzenlenen panele, çeşitli ilçelerde faaliyette bulunan arıcılar da ilgi gösterdi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nden Prof. Dr. Banu Yücel'in moderatörlüğünü yaptığı panelde Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Üzeyir Karaca ve Uzm. Mustafa Köseoğlu, Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Mehmet Özden ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden Osman Avcı konuşmacı olarak yer aldı.

KATKISIZ BAL ÜRETİMİ

İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül'ün açılış konuşmasının ardından söz alan panelistler, dünyada yaşanan gelişmeleri ve yeni teknikleri anlattı. Katkısız bal üretimi ve kalıntı bırakmayan organik ilaçlar konusunda arıcılara bilgi verildi. Arı sütü, propolis ve polen gibi çeşitli arı ürünlerinin üretim teknikleri ele alındı. Yamanlar bölgesindeki konaklama noktalarının ıslahı, aşılama, bal üretiminin arttırılması için uygulanacak AB projeleri gibi sektöre katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar aktarıldı.

Panelde, hem ürün miktarı hem de niteliğini arttırma konusunda uzmanlardan bilgi alan arı yetiştiricileri, sıkıntılarını dile getirme fırsatı da buldu. Kovan başına verilen desteklerin yetersizliği, şeker fiyatlarının yüksekliği gibi konulara dikkat çeken üreticiler, sektöre daha çok sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Karşıyaka Belediyesi'nden arıcılık paneli

Karşıyaka Belediyesi'nden arıcılık paneli

Karşıyaka Belediyesi'nden arıcılık paneli

Karşıyaka Belediyesi'nden arıcılık paneli

Karşıyaka Belediyesi'nden arıcılık paneli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim