• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Karlı yollarda 4 hasta kurtarma operasyonu

Karlı yollarda 4 hasta kurtarma operasyonu
Malatya'da kar yağışı sonrası yolları kapanan kırsal mahallelerde yaşayan 4 hasta, karla mücadele ekipleri tarafından hummalı çalışma sonucu kurtarılarak...

Malatya'da kar yağışı sonrası yolları kapanan kırsal mahallelerde yaşayan 4 hasta, karla mücadele ekipleri tarafından hummalı çalışma sonucu kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

Malatya'da iki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok kırsal yerleşim bölgesinin il merkeziyle bağlantısı kesildi. Yolları kapanan mahallelerde yaşayan ve hastalanan vatandaşlar yapılan hummalı çalışmalar sonucu kurtarıldı.

İlk olarak Kale İlçesine bağlı Uyanık Mahallesi'nde oturan Beyhatun ailesinin 3 yaşındaki çocukları Büşra Beyhatun'un hastalandığı haberi üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, 4 saatlik bir çalışma sonucunda Büşra bebeğe ulaşmayı başardılar. Yüksek ateş ve gribal enfeksiyon teşhisi konulan Büşra bebek Malatya'ya getirilerek tedavi altına alındı. Büşra bebeğin babası Hasan Beyhatun kurtarma operasyonuna katılan ekiplere teşekkür etti.

Ekipler, yine Kale İlçesine bağlı Tepebaşı Mahallesinde oturan Zahide Aslan için de başarılı bir kurtarma operasyonuna imza attı. Başparmağı kopmak üzere olan Zahide Aslan için zamanla yarışan ekipler, 2 saatlik bir çalışma sonucunda Zahide Aslan'a ulaşarak hastaneye sevk edilmesini sağladılar.

Zahide Aslan'ın eşi İzzet Aslan eşinin hayvan barınağında başparmağını kazayla kestiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesinden ve 112 acil servisten yardım istedik. Yolumuz ulaşıma kapalıydı, tipi şeklinde fırtına vardı. Zor şartlara rağmen buraya kadar gelip bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Akçadağ İlçesine bağlı Yalınkaya Mahallesinde oturan ve astım krizi tutan 80 yaşındaki Hasan Karagöz için de 2 saatlik bir çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hasta Hasan Karagöz'ü 112 acil servis ambulansına yetiştirmeyi başardılar.

Arapgir İlçesine bağlı Yukarı Yabanlı Mahallesinde yaşayan ve doğum sancıları artan Arzu Aktaş isimli kadını uzun çalışmalar sonucunda sağlık ekiplerine ulaştırmayı başaran ekipler kapanan yolu tekrar açarak hamile Arzu Aktaş'ın Malatya'ya sevk edilmesini sağladı.

Onar Mahallesinde ise cenazeyi defnetmek için yol açma çalışmaları yapan ekipler, tipi nedeniyle çalışmaları 5 saatte ancak tamamlayabildi.

Karlı yollarda 4 hasta kurtarma operasyonu

Karlı yollarda 4 hasta kurtarma operasyonu

Karlı yollarda 4 hasta kurtarma operasyonu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim