• BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Karbonatın bilinmeyen faydaları

Karbonatın diş macununda, deodorantlarda veya buzdolabında ne işi var demeyin! İşte karbonatın faydaları!
Sodyum bikarbonat ya da soda olarak da bilinen ve kimyasal reaksiyon ile hamurun kabarmasını sağlayan karbonat, mayalanmaya yardımcı olur. Hamur işlerindeki en büyük yardımcınız olan karbonat aslında yüzlerce farklı şekilde kullanılabilir.
 
Peki, karbonat hangi alanlarda kullanılır?
 
- Bir kutu açık karbonat kötü buzdolabı ya da oda kokusunu gidermeye yardımcı olur. Karbonatı sprey şişe içerisinde su ile karıştırarak ucuz ve basit bir oda parfümü elde edebilirsiniz!
 
- Sadece fırında pişen yiyecekler için değil, ocakta yapılan yemekler için de karbonat kullanabilirsiniz.. Fasulyeyi ıslattığınız suya bir tutam karbonat attığınızda, mide gazına neden olan bileşikleri azaltmaya yardımcı olacaktır. Salça, domates sosu ve kahveye yine bir tutam eklenen karbonat içerisindeki asit miktarını azaltır. Aynı zamanda proteinleri parçalamaya yardımcı olduğu için etlerinizin yumuşacık olmasını sağlar.
 
- Ucuz ve basit bir temizlik isteyenlere müjde! Koku giderici ve temizleyici özelliğe sahip karbonatı banyo ve mutfakta da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca diş macunları, koltukaltı deodorant ve roll-on larda da bulunan karbonatı bir bardak suya ekleyip içine takma dişlerinizi koyabilirsiniz. Bu sayede üzerinde tortular ve plaklar temizlenecektir.
 
- Çamaşır makinesinin deterjan gözüne yarım ölçek eklenen karbonat deterjanın etkisini arttırır. Durulama gözüne eklendiğinde ise çamaşırlardaki kötü kokuyu yok eder.
 
- Banyo suyuna ekleyeceğiniz karbonat kuru cildinizin yumuşamasına yardımcı olur. Karbonat, güneş yanıklarına ve sivrisinek ısırıklarının yarattığı kaşıntıya da iyi gelir. Bir kabın dörtte üçüne karbonat, dörtte birine de su koyulup macun kıvamına gelene kadar karıştırıp kaşıntılı bölgeye uygulayabilirsiniz. Konuyla ilgili bir tedavi uyguluyorsanız doktora danışmanızı tavsiye ederiz.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim