• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Karantina torpili sosyal medyada patladı işin rengi değişti

Karantina torpili sosyal medyada patladı işin rengi değişti
Yurtdışından gelen vatandaşlar için uygulanan karantina tedbirlerinde şaşırtan bir olay yaşandı. Paris’ten gelen bir kadın hiçbir tedbir alınmadan yolcuları karantina yurtlarına taşıyan otobüsten indirildi, özel araçla bölgeden uzaklaştırıldı. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

Türk Hava Yolları ek seferleri ile Türkiye'ye dönmek isteyen Avrupa'daki vatandaşlarının ülkemize dönüşü tamamlandı. İstanbul Havalimanı'na inen uçaklarda bulunan yolcular özel otobüslerle karantina yurtlarına taşındı. İstanbul ve Kocaeli'de oluşturulan karantina yurtlarında 14 gün boyunca konaklayacak olan vatandaşlar corona virüsü test sonuçları negatif çıkarsa evlerine dönebilecek.

HİÇBİR TEDBİR ALINMADI

Türkiye'ye gelen yolcuları taşıyan otobüslerden birinde dün şoke eden görüntüler kaydedildi. Fransa'nın Paris kentinden TK1824 sayılı seferle İstanbul Havalimanı'na gelen yolcuları taşıyan otobüs polis tarafından durduruldu. Otobüste yer alan bir kadın yolcu hiçbir tedbir alınmadan indirildi ve 34 CCP 136 plakalı özel bir araçla bölgeden ayrıldı. Söz konusu kadın yolcunun Güzide Sofi olduğu öğrenildi. Güzide Sofi'nin  KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu oryaya çıktı.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

Güzide Sofi'nin polis tarafından karantina otobüsünden indirilme görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanı yardımcısı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'ndan peş peşe açıklamalar geldi. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı. 

Bakan Soylu, ilk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

* Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok.

* Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor.

* Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz.

* Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz.

* Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir.

* Vatandaşlarımız müsterih olsunlar.

 

SOYLU'DAN KARANTİNA VURGUSU

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı ikinci açıklamada firari iki yolcunun karantinada olduğunu vurgulayarak şunları belirtti:

* Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu KARANTİNAYA ALINDI…

* 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs’a gönderilecekler.

“HUKUK GEREKENİ YAPACAK”

Twitter hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olayın takipçisi olduklarını belirtti.

Bakan Gül, şu ifadeleri kullandı:

* Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır.

* Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da “Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

İNCELEME VE SORUŞTURMA

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 17 Mart'ta TK 1824 sefer sayılı Paris-İstanbul uçağı ile İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen G.S'nin, yeni tip  koronavirüs salgını önlemleri kapsamında tedbir amaçlı karantinaya alınmak üzere ilgili kuruma sevk edildiği hatırlatılarak, bu sırada kolluk görevlileri tarafından otobüsten indirildiğine ve karantina ihlali yapıldığına ilişkin sosyal medyada görüntülerin bulunduğunun öğrenildiği belirtildi.

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasından sonra Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 195. maddesinde belirtilen "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" suçundan yolcu G.S. ve diğer sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Otobüsten indirilen yolcu G.S'nin, kısa süre sonra İstanbul Havalimanı içerisinde kolluk görevlileri tarafından tekrar muhafaza altına alınarak karantinaya alınmak üzere ambulans vasıtasıyla ilgili kuruma sevki sağlanmıştır. Karantina bitiminde G.S'nin savunması da alınacaktır. Diğer bütün deliller toplanmaktadır. İhmali ve sorumluluğu bulunan ilgililer hakkında başlatılan soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı olarak, titizlikle yürütülmektedir. Gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim