Yetkililer, ulusal muhafızların 20 Şubat'ta, Maracaibo gölünde demirleyen Malta bayraklı Aqua adlı gemide yaptıkları baskında, 100 paket kokain bulduğunu söyledi.
Savcılar, Türk gemi mürettebatının kokaini Venezuela dışına kaçırmayı planladıklarından şüphe edildiğini kaydetti.
Başsavcılık Bürosundan bugün yapılan açıklamada da Türk mürettebatın uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlandığı ve aldığı ara kararla gemide bulunan 23 gemi mürettebatının tutuklandığını açıkladı.
SUÇSUZLAR İDDİASI
Öte yandan konuyla ilgili Türk Büyükelçiliği'nin 3. katibi Erman Çetin bir açıklamada bulundu.
23 Şubat'ta ABD'nin Portland şehrinden Venezuela'ya 420 bin varil ham petrol yüklemek için gelen gemide bulunan uyuşturucuyla ilgili araştırmanın devam ettiği belirten Çetin, "Muhtemelen suçsuzlar. Daha önce de yaşana bir olayın tekrarlandığını ve uyuşturucunun geminin dışına kaçakçılar tarafından yapıştırıldığını düşünüyoruz. 2006'da da benzer bir olay yaşandı" şeklinde konuştu.
Çetin, Venezuela yargı sistemi nedeniyle, sürecin 40 günü bulabileceğini de sözlerine ekledi.
İSTANBULHABER AJANSI












































