• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

“Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı” Proje Sözleşmesi İmzalandı

“Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı” Proje Sözleşmesi İmzalandı
Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2015 Yılı doğrudan faaliyet destek programı 2. dönem kapsamında desteklenmesine karar verilen 5 projeden biri olan Afyonkarahisar...

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2015 Yılı doğrudan faaliyet destek programı 2. dönem kapsamında desteklenmesine karar verilen 5 projeden biri olan Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı" proje sözleşmesinin imzalandığı belirtildi.

Afyonkarahisar Valiliği Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, projenin kentin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında Afyonkarahisar'ı 2023 Türkiye turizm stratejisi hedeflerine götürmek amacıyla zengin tarihi birikimini koruyup, yaşayan, üreten, sosyo-ekonomik mekansal ve kültürel kimliğini geleceğe aktaran Karahisar Kalesi çevresi kentsel sit alanının turistik bir çekim merkezi haline gelmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile Karahisar Kalesi Çevresi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Çalıştayı düzenlenecek ve çalıştay raporu hazırlanacaktır. Hazırlanacak çalıştay raporundaki verilerden hareketle Karahisar Kalesi kentsel sit alanı için Strateji ve Yol Haritası Belgesi hazırlanacaktır. Çalıştay raporu ve strateji ve yol haritasının uygulanmasıyla Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı hazırlanarak kitap haline getirilecektir. Karahisar Kalesi Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı'yla; Karahisar Kalesi çevresindeki tarihi sokaklar, çarsılar, müzeler, anıtlar, evler, konaklar, camiler, Mevlevihaneler, hanlar, hamamlar, çeşmeler ve el emeğiyle üretim yapılan işyerlerinin bakırcılar, kalaycılar, keçeciler, gümüşçüler, bıçakçılar, yemeniciler gibi alanın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı yapılacaktır" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim