• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Karaduman’dan Gazetecilere Kahvaltı

Karaduman’dan Gazetecilere Kahvaltı
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve merkez ilçe teşkilatı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle parti binasında kahvaltı...

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve merkez ilçe teşkilatı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle parti binasında kahvaltı düzenlendi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve merkez ilçe teşkilatı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle parti binasında basın mensupları ile bir araya gelerek kahvaltı programı düzenlendi. Düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, basın mensupları ve partililer katıldı.

Programda konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak "Bugünün bir özelliği var bugün 10 Ocak çalışan gazeteciler günü siyasetin olmazsa olmazlarından biriside basındır. Basın olmadan siyasetçiler kamuoyuna bilgiler aktaramaz. Doğru ve dürüst bir şekilde siz mesleklerinizi yaparken bizlerde kamuoyunu bilgilendirmede her zaman sizlerle birlikte oluyoruz. Sizlerin ne kadar zor şartlarda çalıştığını bilen kişileriz bu anlamda yapılan çalışmalar da hem basın mensuplarını hem de medya sektörünü güçlendirmek anlamında siyaseten yapılan çalışmalar var. Bunun üzerine neler koyulabilir bunları da önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarda ve istişarelerde sizlerden gelen talepler doğrultusunda bizde bir üst makamlara aktararak sizlerin daha ve güvenli bir şekilde görevinizi yapmanız bizim temennimiz. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimiz her zaman devam edecektir. Biz buralarda olduğumuz sürece sizlerde bu mesleği sürdürdüğünüz sürece kamuoyunu aydınlatmada özellikle yerelde Zonguldak'taki yapılan çalışmaları aktarma yolunda sizlerle değişim platformlarda hep birlikte olacağız. Ben bu özel gününüz tebrik ediyorum. Allah hepinize sağlık, sıhhat ve huzur versin çalışmalarınız da başarılar diliyorum" dedi.

Gazetecilere verilen hakların seneler içerisinde hükumetler değiştikçe tırtıklandığını ifade eden Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, "Malumunuz 10 Ocak 1961 yılında çıkan 212 nolu yasadan istinaden çıkan bir 10 Ocak çalışan gazeteciler günü diye geçiyor. Ama verilen haklar seneler içerisinde hükumetler değiştikçe hep tırtıklandı. Günümüzde artık bu günü kutlama olarak değerlendirmiyoruz. Dayanışma günü ve haklarımızı savunma günü olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve teşkilatına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten burada sıcak bir ortam oldu. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü 24 Temmuz basın bayramını Zonguldak'ta gerçekten hem meslek anlamında hem de partiler sivil toplum kuruluşları ile birlikte kutluyoruz. Bu anlamda gazeteci arkadaşların şartları düzelir ve gerçek anlamda kutlarız diye düşünüyorum. Bu kahvaltıyı düzenleyen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gazeteciliğin araç değil bir amaç olduğunu ifade eden Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ise, "Bu kahvaltıyı düzenleyen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz. 212 nolu yasadan 1961 yılında başlayan eylemler dizisi o günü bu güne gelmiştir. Gazetecilerin hakları hep elinden alınmıştır. 2008 yılında AK Parti iktidarı döneminde yıpranma payımız geri alınmıştır. Gazeteciler gerçekten meşakkatli, zor bir iş yapıyor. Gazetecilik araç değil bir amaçtır. Bu meslek sevilmeden yapılamaz. Onun için biz sözde değil özde gazeteciliği tercih ediyoruz. Çalışan gazetecilerimiz bu günü kutluyoruz. Ben tekrar başta AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman olmak üzere tüm teşkilata teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Karaduman’dan Gazetecilere Kahvaltı

Karaduman’dan Gazetecilere Kahvaltı

Karaduman’dan Gazetecilere Kahvaltı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim