• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Karadeniz’in İlk ’Golf Sahası’ Aydınlandı

Karadeniz’in İlk ’Golf Sahası’ Aydınlandı
Karadeniz'in ilk golf sahasının aydınlatma sistemi bugün itibariyle devreye girdi.

Karadeniz'in ilk golf sahasının aydınlatma sistemi bugün itibariyle devreye girdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Batı Park Dolgu Alanı'na yapılan Samsun Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi'nin aydınlatma sistemi bugün itibariyle tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, akşam saatlerinde geldiği tesislerde Vali İbrahim Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve AK Parti Samsun-Sinop İl Koordinatörü Mehmet Erdoğan ile birlikte ışıklandırma sistemleri ve golf sahasını gezdi. Golf araçlarına binerek antrenman ve oyun sahasını gezen Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet bu kadar kısa sürece bitirilen golf sahasının mutluluğunu yaşadılar.

"5 AY İÇERİSİNDE 15 GOLF TURNUVASI DÜZENLEYECEĞİZ"

Haziran ayından sonra 15 golf turnuvası düzenlemek istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun golf sahası bundan 1 yıl önce denizden doldurmakta olduğumuz bir alanı golf alanı düzenlemeye yönelik verdiğimiz karardan sonra hızla projelendirilerek kısa bir sürede inşa edilmiş olan belki de denizden doldurularak üretilmiş olan golf tarihindeki en süratli inşa edilmiş olan golf alanlarından birisidir. Kısa sürede proje firması, projeyi üretti. Sonrasında makine filosu, deniz dolgusu ve üst yapıyı teşkil ederek drenaj sisteminin elemanları da dahil olmak üzere golf alanı bitmiş oldu. Kasım ayında çim işine giriştik. İlerleyen dönemlerde kar yağabilir endişesi ile de çim tohumunu attık. Çünkü haziran gibi ilk golf organizasyonunu oynatmayı hedefliyoruz. Kış sürecinde tıpkı buğday eker gibi kar altında da kalsa çim tohumu, baharda birden bire çıkar ve bizim hazirandaki ilk golf turnuvasına hazırlıklı oluruz diye bu programı yaptık. Biraz riski vardı kış şartlarında çim tohumunu kar altında bırakmanın ama çok şükür bu sene kış hafif geçti. 1 kez kar yağışı oldu. Bundan sonra da çim alanı kendini hissettirmeye başladı. Bu alan 300 dönümlük bir alandan oluşuyor. 9 çukurlu bir golf alanı var burada. Bu golf alanını ilerleyen günlerde 18 çukura çıkarma yönünde de çalışmalarımızı yapıyoruz. Ama haziran gibi 9 çukurlu golf turnuvalarını almaya başlayacağız. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'yla yaptığımız görüşmelerde bize "Haziran ayını takip eden zaman içerisinde her ay 2-3 turnuva olarak 5 ay içerisinde 15'e yakın golf organizasyonu gerçekleştireceğiz" dediler" dedi.

"ÇOK İYİ BİR AYDINLATMA SİSTEMİ OLDU"

Hem alttan hem de üstten aydınlatma sistemini kullandıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Karadeniz golf klimasına çok uygun bir iklime sahip. Burası çok fazla sıcak değil, çok fazla soğuk da değil. Belki geceleri de golf oynanmak istenir diye düşündük ve eksik bir şey yapmamak adına aydınlatma alt yapısı da inşa edelim dedik. Bu akşam aydınla alt yapısını devreye koyuşumuzun vesilesi ile sizleri davet ettim. Çok şık bir şekilde gerek havada gerekse yerde çok iyi bir şekilde 2 aydınlatma sistemi var. Bu aydınlatma akşam golf oynanacağı zaman devreye girecek, onun dışındaki zamanlarda boşuna enerji harcamayacağız. Golf organizasyonun akşam olacak bir periyodu olursa bu aydınlatma sistemi devreye konacak. Bu ışık sistemi akşamları golf oynamak için yeterlidir. Aşağı yukarı sona yaklaştık. Golf Akademi Binası dediğimiz, yemek yeme, hediyelik eşya alma, duş, giyinme gibi bir takım ihtiyaçların karşılanacağı sosyal tesis binası da hazirana kadar yapılacak. 19 Mayıs'ta açmayı düşünüyoruz. İlk vuruşların yapıldığı yerdeki bina da bitmek üzere. Önümüzdeki periyotta Samsunumuza böyle bir sportif alt yapı kazandıracağız" diye konuştu.

Yılmaz sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

"Türkiye'de Ankara, İstanbul gibi şehirlerde bu sahaların biraz küçüğü var. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir alt yapı yok. Bu anlamda böylesine bir ilkler içerisine Samsun'u sokmanın sevinci içerisindeyiz. Antalya'daki bir golf tesisinde de ışıklandırma olduğu söyleniyor. Diğer tesislerin hiçbirinde yok. Bu sahanın yapılmasında emekleri geçen Başta Bakanımız Akif Çağatay Beye, Valimiz İbrahim Şahin Beye ve en alt tabakadan en üst tabakaya kadar emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisler Samsunumuza hayırlı olsun."

Karadeniz’in İlk ’Golf Sahası’ Aydınlandı

Karadeniz’in İlk ’Golf Sahası’ Aydınlandı

Karadeniz’in İlk ’Golf Sahası’ Aydınlandı

Karadeniz’in İlk ’Golf Sahası’ Aydınlandı

Karadeniz’in İlk ’Golf Sahası’ Aydınlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim