• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Karabük sezaryen oranında Türkiye ikincisi

Karabük sezaryen oranında Türkiye ikincisi
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, OECD ülkeleri arasında ülkemizin sezaryen oranları ile birinci sırada, Karabük'ün ise Türkiye'de ikinci...

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, OECD ülkeleri arasında ülkemizin sezaryen oranları ile birinci sırada, Karabük'ün ise Türkiye'de ikinci sırada olduğunu söyledi.

Karabük Üniversitesi ile Karabük İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Ebeler için güncel yaklaşımlarla Doğuma Bakış" eğitimi Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı.

"Karabük Türkiye'de ikinci sırada"

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, OECD ülkeleri arasında Türkiye'nin sezaryen oranları ile birinci sırada, Karabük'ün ise Türkiye'de ikinci sırada olduğunu söyledi. Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2016 sezaryen oranının yüzde 53 iken, Karabük'teki özel hastanelerde bu oranın yüzde 80'i bulduğunu ifade eden Dr. Sarı bu oranı düşürmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ancak 2017 yılının 9 aylık verilerine bakıldığında bu oranın düşmediğini aksine biraz daha yükseldiğini kaydetti.

Dr. Ahmet Sarı bu durumun anne adayları ve gelecek nesiller için oldukça büyük bir problem olduğunu kaydederek, "Bebek için en iyi sağlık güvencesi olan doğal doğum, çocuklarımıza vereceğimiz en güzel armağandır. Hiçbir ilaç ve müdahaleye maruz kalmayan bir anne, bebeğini tüm doğal hormonların etkisi altında doğurduğunda bebeği ile güçlü bir bağ kurabilmektedir. Bu noktada anne adayı kadınlarımızı cesaretlendirmeli, kurumlarımızda normal doğumu teşvik eden sistemik bir dönüşüm başlatmalıyız." dedi.

Türk Ebeler Derneği Başkanı ve KBÜ Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan ise konuşmasında doğuma güncel yaklaşımlar çerçevesinde verilecek olan bu eğitimde hedeflenenin ebelerin var olan iletişim ve el becerilerinin ve bilgi düzeylerinin daha da artması, ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi, sunulan hizmet kalitesinin artırılması olduğunu söyledi.

Karabük sezaryen oranında Türkiye ikincisi

Karabük sezaryen oranında Türkiye ikincisi

Karabük sezaryen oranında Türkiye ikincisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim