• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kar yağışı su faturalarına yansıyacak Başkent’te yüzde 30 indirim olacak

Kar yağışı su faturalarına yansıyacak Başkent’te yüzde 30 indirim olacak
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, "su faturalarında yüzde 30 indirim yapılması" yönündeki Başkanlık yazısını görüşerek oy birliği ile kabul etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, "su faturalarında yüzde 30 indirim yapılması" yönündeki Başkanlık yazısını görüşerek oy birliği ile kabul etti. Yüzde 30 oranında uygulanacak indirim kararı, 21 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak.

Meclis 2. Başkanvekili Nail Çimen yönetiminde toplanan Büyükşehir Belediyesi, su ve atık su tarifelerinde konut ve işyeri abonelerini kapsayan ve 21 Ocak'tan itibaren su faturalarına yansıtılacak olan yüzde 30'luk indirim kararını onayladı. Bu kararın dışında her ay farklılık gösteren su faturaları için de önemli bir karara imza atan Büyükşehir Belediye Meclisi, su faturalarında aylık otomatik TÜFE ya da ÜFE oranında artış kararını da iptal ederek, indirimle birlikte su fiyatlarını sabitlemiş oldu.

"Kararda gerede suyu ve kar yağışları etkili oldu"

ASKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı ile birlikte yaptıkları hesaplamalar neticesinde indirim kararını aldıklarını açıklayan Başkan Tuna, "Bütçemiz el verdikçe indirim yapmaya devam edeceğimizin sözünü vatandaşlarımıza daha önce vermiştik. Şimdi o sözü tutma zamanı, vatandaşımıza ekonomik anlamda destek olma zamanı" dedi. Gerede Suyu projesinde sona gelinmesi ve Gerede Suyunun kısa bir süre içinde Başkent'e ulaşacak olmasının da indirim kararında etkili olduğunu vurgulayan Başkan Tuna, şöyle konuştu: "Gerede Suyunu taşıyan tünelin demontajı dışında inşaatı tamamlandı. Çok yakın bir zamanda Gerede suyu musluklardan akacak. Bu suyun gelmesinin ardından da Kızılırmak'tan su almayı keseceğiz. Bu sayede aylık 25 milyon liralık enerji maliyetinden kurtulacağız. Maliyetlerimiz azalacağı için biz de vatandaşımıza bu düşüşü indirim olarak yansıtmaya karar verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Ankaralılar her şeyin en iyisine layık. Barajlarımızdaki şuan ki su rezervlerimiz bizi sevindiriyor. Yağışların devam etmesiyle barajlarımızın daha da dolmasını bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim