• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Kar sürprizi! Birçok şehir beyaza büründü

Kar sürprizi! Birçok şehir beyaza büründü
Nisan ayında birçok ilden kar haberleri gelmeye devam ediyor. Van, Yozgat, Bilecik ve birçok ilde kar etrafta beyaz örtü oluşturdu.

Nisan ayında birçok ilden kar haberleri gelmeye devam ediyor. Van, Yozgat, Bilecik ve birçok ilde kar etrafta beyaz örtü oluşturdu.

 

kars-foto-iha.jpg

BİLECİK’TE NİSAN KARI

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde sabahın erken saatlerinden itibaren yağmaya başlayan kar çatıları beyaz örtü ile kaplarken yağışın durmasının ardından açan güneş ise karları eritti. Bozüyük’de Nisan ayında gelen kar yağışı, bir süre etkili bir şekilde devam etti. Sabah uyanan vatandaşlar ise kar yağışını görünce şaşkınlık yaşadı. Çatılar ve yüksek yerler kar ile kaplanırken, yağışın durması ardından açan güneş, çatılarda ve yerlerde biriken karların erimesine neden oldu.

20190420_2_36074089_43730719.jpg

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Antalya ve Konya dışında tüm bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 7
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 17
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu 11
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 7
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 11

Kentte gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar devam etti. Kar yağışıyla, şehrin tamamı beyaza büründü. Nisan ayında kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar ise şaşkınlık yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışması başlattı.

KARS VE VAN KARA TESLİM OLDU

Kars'ta da kış hüküm sürüyor. Özellikle kent merkezinde yağan kar, vatandaşları şaşırtmaya devam ediyor. Dün akşam başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, hava sıcaklığının eksi 7 dereceye düşmesiyle birlikte yerler buz tuttu. Kars'ta eski hesaplara göre Nisan ayında kar yağmasının normal olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Rivayete göre, eski hesaplara göre aprilin beşi diyorlar. Şimdi iklimler değişmiş, şimdiki hesaplar eskilerin konuştuğu efsaneler, başka olay değil. Geçen sene bundan daha az kış yaşadık. Bu yıl kış ağır geçti” dedi. Bahar ayında kışın yaşandığı kentte, beyazlar altında kalan Kars Kalesi ve Harakani Türbesi ve Kümbet cami ise kart postalık görüntüler ortaya çıkardı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim