• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Kaplan’dan 29 Ekim mesajı

Kaplan’dan 29 Ekim mesajı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlatılan Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun ilan edildiğini hatırlatan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, "Anadolu topraklarının binlerce yıldır insanlık için büyük bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Başkan Salahattin Kaplan böyle bir vatan toprağına sahip olmanın Türk Milleti için büyük önem taşıdığını ifade ederek geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülke bütünlüğü üzerinde sürekli yeni oyunların sahneye konduğunu ve bundan sonra da konacağını sözlerine ekledi. Başkan Kaplan Cumhuriyet'in Türk Milleti için büyük ve vazgeçilmez bir kazanım olduğuna da dikkat çekerek "Kurtuluş Savaşı'nda canları ve kanları pahasına savaşarak adeta bir kahramanlık destanı yazan ve bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan atalarımızı şükran ve minnetle anıyoruz. Her türlü yokluğa ve yoksulluğa rağmen Kurtuluş Savaşını kazanan atalarımızın kurduğu Cumhuriyet bugün dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye Cumhuriyetini daha da güçlendirerek gelecek nesillere bırakmak için daha çok çalışmalıyız. Toplum olarak birbirimizi daha çok sevmeli ve birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Milli mücadele ruhunu yaşatarak Cumhuriyetimizi güçlendirmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98'inci yılını coşku ile kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim