• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kapıdan Satışta Dolandırıcılık Olaylarına Dikkat

Kapıdan Satışta Dolandırıcılık Olaylarına Dikkat
Tüketici Hak Arama Derneği(THAD)Genel Başkanı Nihat Altay kapıdan satışla yapılan dolandırıcılık olaylarında özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların...

Tüketici Hak Arama Derneği(THAD)Genel Başkanı Nihat Altay kapıdan satışla yapılan dolandırıcılık olaylarında özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların hedef alındığını söyledi. Kapıdan yapılan satışlarda tüketicilerin, farklı ikna yöntemleriyle kandırıldığını ve anlaştıkları fiyattan fazla miktarda borçlu çıkartılarak mağdur edildiğini belirten Altay, vatandaşların bunlara çok dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak Tüketici Hak Arama Derneği(THAD)Genel Başkanı Nihat Altay, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Yavuzhan Cengiz'i kabul etti.

Derneğin çalışmaları hakkında Vali Altıparmak'a bilgi veren Tüketici Hak Arama Derneği (THAD) Genel Başkanı Nihat Altay, tüketicilerin hak ve menfaatlerini aramaları konusunda gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi. Özellikle kapıdan yapılan satışlarda vatandaşların dikkatli olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Altay, Tüketicilerin, farklı ikna yöntemleriyle kandırıldığını ve anlaştıkları fiyattan fazla miktarda borçlu çıkartılarak mağdur edildiğini belirtti. Altay" bu yöntemle yapılan dolandırıcılık olaylarında, haklarını tam bilmeyen veya hakkını aramaktan çekinen yaşlı ya da kırsal kesimlerde yaşayan insanlar mağdur oluyor" dedi.

Önceleri ticari iş olarak görüldüğü için taksitle satış yaptığı için fiyatının yüksek olabileceğini düşündükleri kapıdan satışları, bazı belirli firmaların artık dolandırıcılık seviyesine dönüştürdüğünü belirten Tüketici Hak Arama Derneği(THAD)Genel Başkanı Nihat Altay "özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren birkaç firma tespit ettik. 40 liraya sattıkları bir ürüne yaşlı veya ev hanımı tüketiciler hedef seçilerek, 300 TL'lik senete imza attırıyorlar. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için daha dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

THAD gibi sivil toplum kuruluşlarının yürüttükleri çalışmalarla devletin yükünü azalttığını ve yapılan çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ta vatandaşlarımızı mağdur eden veya etmeye çalışan bu tür firmaların üzerine gidileceğini söyledi.

Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi açısından radyo, televizyon programları ile ilgili kurumlarda ki uzman kişilerden bilgi ve görüş alınmasının uygun olacağını, uzman kişilerin tespit ederek tüketici çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, vatandaşlarımızdan da bu tür dolandırıcılık şebekelerine karşı daha dikkatli olmalarını istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim