• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Kapatılan Edebali Stadının yapımı 2018 Yatırım Programı’na henüz alınmadı

Kapatılan Edebali Stadının yapımı 2018 Yatırım Programı’na henüz alınmadı
Türkiye Büyük Meclis (TBMM) Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün verdiği soru önergesi üzerine Gençlik ve...

Türkiye Büyük Meclis (TBMM) Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün verdiği soru önergesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, depreme uygun olmadığı için tribünlerinin kapatıldığı Edebali Stadı'nın yapımı konusunda, "2018 Yatırım Programı henüz kesinleşmedi" cevabını verdi.

Tüzün, genç nüfusun fazla olduğu, 16 bin lisanslı sporcunun bulunduğu, 18 bine yakın gencin üniversitede öğrenim gördüğü Bilecik'te spor tesislerinin yetersiz kaldığını vurgulayarak, TBMM Başkanlığı'na bir önerge verdi. Tüzün, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplandırması için; "Bilecik il merkezi ve ilçelerimizde yapılması planlanan ve yatırım programına alınan spor tesisleri nelerdir? Seçim döneminde hemen her bakanın söz verdiği, ihtiyaçlar karşısında yetersiz kalan ve ömrünü tamamladığı için yıkım kararı alınan Edebali Stadyumu'nun yerine yeni stadyum yapılması 2018 yatırım programına alınacak mıdır? Bilecik il merkezinde daha önce ihaleye çıkarılan sentetik sahaların yapım işi hangi aşamadadır? Bu sahaların ne zaman tamamlanması ve hizmete alınması planlanmaktadır? Bilecik il merkezinde faaliyete açık olan sentetik sahanın aydınlatma projesi ne aşamadadır" sorularını yöneltti.

Bu soruların ardından Tüzün'e cevap Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan geldi. Bakan Bak, Bilecik merkez ve ilçelerine, 2011-2017 tarihleri arasında Spor Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet gençlik merkezi, 1 spor salonu, 1 kapalı yüzme havuzu, 1 cirit sahası, 4 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 2 adet soyunma odası yapıldığını söyledi. Bakan Bak, Bilecik Spor Salonu çevre düzenlemesinin yapıldığını, Pelitözü yüzme havuzuna elektrik trafosu kurulduğunu belirtirken, "Bilecik Kapalı Yüzme Havuzuna çevre düzenlemesi yapılması için maliyet çalışmalarının sürüyor. Bozüyük Spor Salonu ile Pazaryeri Gençlik Merkezi inşaatı ve Söğüt Spor Salonunun bakım oranı ile ilgili çalışmaların sürüyor" dedi.

Bilecik'e 26 milyon 256 bin 500 liralık yatırım

Spor Genel Müdürlüğü tarafından 6 yılda Bilecik'e toplam 26 milyon 256 bin 500 liralık yatırım yapıldığını bildiren Bakan Bak, "Bilecik merkezde bulunan sahanın yapımı ve aydınlatma işleri ile ilgili ihale yapılmış olup değerlendirme aşamasındadır. Bahsi geçen projenin yıl içerisinde tamamlanması beklenmektedir" dedi.

Stat hakkında bilgi yok

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, ekonomik ömrünü tamamlayan Bilecik Edebali Stadı ile ilgili umut vermeyerek, "Spor Genel Müdürlüğü 2018 yılı Yatırım Programı henüz kesinleşmemiş olup konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Öte yandan Bakan Bak, Spor Toto Genel Müdürlüğü'nden 2006-2017 yılları arasında Bilecik'e reklam karşılığı toplam 7 milyon 733 bin 588 lira nakit desteği sağlandığını da açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim