• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Kansere kesin çözüm

Kansere kesin çözüm
Kanser tedavisinde genel olarak cerrahi, ilaç ve ışın tedavileri uygulanıyor. Hipertermi ise tüm vücudu ya da sadece karın, göğüs gibi bir kısmı 40-42 dereceye kadar ısıtan makinelerle yapılıyor.

Kanser tedavisinde genel olarak cerrahi, ilaç ve ışın tedavileri uygulanıyor. Hipertermi ise tüm vücudu ya da sadece karın, göğüs gibi bir kısmı 40-42 dereceye kadar ısıtan makinelerle yapılıyor.

Yöntemin kemoterapi ve radyoterapinin etkinliğini arttırdığını  ifade eden  Onkolog Doç. Dr. Mutlu Demiray, “Araştırmalar, hipertermi ve radyoterapinin beraber uygulanmasından çok fazla başarılı sonuçlar alındığını gösteriyor.

Başta Avrupa ve ABD olmak üzere Rusya, Çin, Kore ve Singapur, Japonya gibi ülkelerde birden fazla onkoloji kliniğinde hipertermi üniteleri kurulmuş durumda" diye belirtti .

Isıya hassas nanopartiküllerin kanser hücreleri tarafından yem olarak algılandığını  açıklayan Demiray, şu şekilde devam etti: “Bu hücreler hipertermi tekniğiyle ısıtılırsa nanopartiküller hücreler içinde şişerek kanser hücrelerini öldürebiliyor.

Kanser tedavisinin en önemli argümanlarından biri de kemoterapi ajanlarını sadece kanserli hücrelere verebilmekte yatıyor.

Kemoterapi ilaçları ısıya hassas bir zarla kaplanarak damardan veriliyor ve bu esnada kanserli hücreler hipertermi tekniği ile ısıtılarak kemoterapi ilaçlarının sadece kanserli hücrelerde açılması sağlanarak daha aktif bir tedavi ve daha az yan etki sağlanıyor.”

Hiperterminin, kanserde yanlız başına önerilen bir tedavi yöntemi olmadığının da altını önemle çizen Demiray, “Kanser hücrelerinin yapısal farklılıkları dolayısıyla çevrelerinde asit bir yer bulunmakta.

Bu ortamda yaşadıkları için olağan hücrelerden 2-3 kat daha kalın ve 50-100 kat daha yağlı hücre duvarları var. Hipertermi kemoterapi ile beraber kullanıldığında kanserli hücrelerin bu yağlı ve kalın hücre duvarlarını eriterek kemoterapi ajanlarının 2-5 kat daha etkili olmasını sağlıyor.

Radyoterapi ile beraber kullanıldığında ise bu tedavinin hem etkisini artırıyor hem de kanserli dokularda meydana gelen hasarın kalıcılığını sağlıyor” diye açıkladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim