• BIST 9574.09
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Kanser Uzmanları Vatandaşlarla Buluştu

Kanser Uzmanları Vatandaşlarla Buluştu
1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte uzman doktorlar, kanser ve tedavisi hakkında vatandaşları...

1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte uzman doktorlar, kanser ve tedavisi hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Küçükçekmece Belediyesi'nin 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, vatandaşlarla buluşan uzman doktorlar, kanser hakkında bilgiler verdi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen programda, Prof. Dr. Tunç Fışkın, Doç. Dr. Bekir Öztürk, Prof. Dr. Mahmut Yüksel çocuklarda kanser, kanser teşhisi, nükleer tıp alanının kanser hastalığında kullanımını anlattı.

"YETİŞKİN VE ÇOCUKTA FARKLILIK GÖSTERİR"

Kanserin çok faktörlü bir hastalık olduğuna değinen Prof. Dr. Tunç Fışkın, "Kanserde çocuklar ve yetişkinler açısından büyük farklılıklar var. Yetişkinlerde sigara, alkol, çalışma gibi faktörler varken, çocuklarda bu faktörler yok. Çocuklarda en sık lösemi ve lenf bezi kanserleri, beyin tümörlerine rastlıyoruz" dedi.

"ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ"

Kanserde erken tanının önemine değinen Doç. Dr. Bekir Öztürk ise "Kanseri ne kadar erken yakalarsak sonuç o kadar yüz güldürücü olabiliyor. Tabii çevresel faktörlerin de etkisi var. Bu nedenle sigara, alkol, sağlıksız beslenmeden kendimizi korumalıyız. Tabi artık kişiye özel spesifik tedavi yöntemleri var" dedi.

"FASTFOOD YERİNE ANNE YEMEĞİ YİYİN"

Fastfood yemek yerine evde yapılan yemekleri tüketmek gerektiğine değinen Tunç Fışkın ise, "Eğer profesyonel sporcu değilseniz başka besinlere ihtiyacınız yok. Enerji içeceklerine ihtiyacınız yok. Doğal ve sağlıklı beslenmek sizin için yeterli" dedi.

"CEP TELEFONUNU ÇOK UZUN SÜRE KULLANMAYIN"

Prof. Dr. Mahmut Yüksel ise, radyasyonu hastalıkları tedavi etmek için kullandıklarından bahsederek, "Radyoterapi görmüş bir hastanın yan etkilerinin geçmesi için belirli bir müddet gerekir. Bu hemen geçemez" dedi. Günümüzde radyasyon yayan aletlere de değinen Yüksel cep telefonuna dikkat çekerek, "Cep telefonunun etkilerini henüz tam olarak bilmiyoruz. Bu nedenle çok uzun saatler telefonu kulağa yakın tutmamak, az kullanmak gerek. Eğer konuşmanız gerekiyorsa da kulaklık takarak ve kısa sürede konuşmalısınız" dedi.

Program sonunda Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şefi Halil İbrahim Sarp konuklara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Kanser Uzmanları Vatandaşlarla Buluştu

Kanser Uzmanları Vatandaşlarla Buluştu

Kanser Uzmanları Vatandaşlarla Buluştu

Kanser Uzmanları Vatandaşlarla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim