• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kanser Hastalarını Tedavi Eden Sağlık Çalışanlarına Psiko-sosyal Eğitim

Kanser Hastalarını Tedavi Eden Sağlık Çalışanlarına Psiko-sosyal Eğitim
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında kanser hastalarını tedavi eden sağlık çalışanlarına...

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında kanser hastalarını tedavi eden sağlık çalışanlarına psiko-sosyal eğitimin verileceği işbirliği protokolü imzalandı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Kapsamlı Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören hastalara psikolojik yönden daha nitelikli destek hizmeti verebilmek için OKA ile 2 hafta sürecek eğitimleri kapsayan işbirliği protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol sonrasında konuşan Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehel, "Projenin içeriği onkoloji hastalarını psiko-sosyal destek içeriklidir. Samsun bir sağlık kenti. Karadeniz'in sağlıktaki en donanımlı, Türkiye'nin de en donanımlı illerinden birisi. Burada bizim Türkiye'de 8 yerde olan Kapsamlı Onkoloji Merkezi var. Bu 8 yerden bir tanesi de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Alt yapımız ve insan kaynaklarımız buna göre donatılmış durumda. Ancak ilerleyen zamanlarda hastalara sadece medikal tedavi sunulmasının tedaviyi kısmen tamamlamadığı görüldü. Kanser hastalığının insanlarda manevi çöküklüğe ve depresyona neden olduğunu gördük. Bunun için önce çalışanlarımızı psiko-sosyal yönden eğitip, hastalarımıza psiko-sosyal destek de olsunlar diye düşündük. Böylece hastalara psikolojik destek verdiğimizde tedavinin çok daha başarılı olacağını düşündük. Bunun için bir proje hazırladık. Projeyi OKA'ya sunduk. Değerlendirmeler sonucunda proje uygun görüldü. İnşallah bu proje başta onkoloji hastalarımız olmak üzere, herkese katkıda bulunur. Bu proje eğitim şeklinde 36 saati kapsıyor. Bu alanda hizmet veren 70 sağlık çalışanına eğitim verilecek" dedi.

Bu proje ile daha başka projelerinin de önünün açıldığını ifade eden OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, "OKA olarak kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektöre, STK'lara ve üniversitelere yönelik çeşitli programlar uyguluyoruz. Kamu Hastaneler Birliği'nin bu proje için OKA'dan destek talep etmesini şükranla anmak istiyorum. Eğitimin yararlı olmasını diliyorum. Bu proje, daha uzun süreli ve daha büyük bütçeli projelerin olmasına vesile olur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

OKA ile Kamu Hastaneler Birliği arasında imzalanan protokole göre eğitimler 2 hafta sürecek.

Kanser Hastalarını Tedavi Eden Sağlık Çalışanlarına Psiko-sosyal Eğitim

Kanser Hastalarını Tedavi Eden Sağlık Çalışanlarına Psiko-sosyal Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim