• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Kanser Hastalarından Köpek Balığına Yoğun İlgi

Kanser Hastalarından Köpek Balığına Yoğun İlgi
İstanbul'un tanınmış balıkçılarından Kenan Balcı'nın ağlarına takılan 180 ve 550 kilo ağırlığındaki iki köpek balığı daha önce olduğu gibi...

İstanbul'un tanınmış balıkçılarından Kenan Balcı'nın ağlarına takılan 180 ve 550 kilo ağırlığındaki iki köpek balığı daha önce olduğu gibi yine kanser hastalarına dağıtıldı.

Dünyada kansere yakalanmayan tek canlı olma özelliğine sahip köpek balığı eti, kanser hastalığını yenmek için çeşitli tedavi süreçleri geçiren ve şifa arayan hastalara umut oluyor. Yeni yılın ilk günlerinde Marmara Denizi açıklarında ağlara takılan Camgöz cinsi ve 180 ile 550 kilo ağırlığındaki köpek balıklarının eti, Beylikdüzü'ndeki Balıkçı Kenan restoranında kanser hastalarına ve yakınlarına ücretsiz dağıttı.

"VATANDAŞLAR MERAKLA BEKLİYORDU"

Vatandaşların aylardır köpek balığı sorduklarını belirten Kenan Balcı, "Hastalarımız çok memnun. 2016 inşallah hastalarımıza şifa yılı olur. 2016'nın ilk köpek balıklarını yakaladık. Dünyada kanser olmayan tek canlı köpek balığı. Eski Bakanlarımızdan Kürşat Tüzmen köpek balığı eti yiyerek şifa bulmuş. Onun insanlara tavsiye etmesiyle insanlar köpek balığına yoğun talep gösterdi. En son köpek balığını aylar öncesinde yakalamıştık. İnsanlar ısrarla soruyorlardı. Ama köpek balığı her zaman olmuyordu. Şimdi ise hastalarımız almaya geliyorlar" dedi.

"ŞİFA İÇİN KÖPEK BALIĞI YİYORUM"

Eşini ve dayısını kanserden kaybeden ve kendisi de kanser tedavisi gören Suzan Sancak Balıkçı Kenan'dan köpek balığı almaya gelenler arasındaydı. Daha önce de Balıkçı Kenan'dan köpek balığı aldığını belirten Sancak, "Daha önce de köpek balığı aldım ve yedim. Kenan Bey'den Allah razı olsun. O bize haber vermişti. Bundan sonra da şifa için yiyeceğim. Yaşamayı seviyorum ben. Yaşam mücadelem var ve pes etmeyeceğim. Köpek balığı eti çok faydalı oluyor" dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR DUYARLILIK ÖRNEĞİ"

Köpek balığı eti almaya gelen Kıbrıs Gazisi Nurettin Ağaoğlu ise "Köpek balığının kanser hastalığına iyi geldiğini bilmiyorduk ama geçenlerde Kenan Bey'den öğrendik. Hasta olan arkadaşlarımıza köpek balığı eti götüreceğiz. Kenan Bey çok güzel bir duyarlılık örneği göstererek köpek balığını bedava dağıtıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim