• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Kamalak: Erbakan’ı anlamak, mücadele etmektir

Kamalak: Erbakan’ı anlamak, mücadele etmektir
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Erbakan'ı anlamak, bir ekmeğin maliyetinin üçte ikisinin haksız vergi ve faizlerle, ırkçı emperyalizme...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Erbakan'ı anlamak, bir ekmeğin maliyetinin üçte ikisinin haksız vergi ve faizlerle, ırkçı emperyalizme gittiğini görmek ve bunu önlemek için mücadele etmektir." dedi.

Saadet Partisi, Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda 54. Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ı anma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan SP Genel Başkanı Kamalak, Müslümanların İslam Birliğini kurmadığı sürece ezilmekten, horlanmaktan, hakarete uğramaktan kurtulamayacağını söyledi.

Mevcut düzenin değersiz kâğıt parçalarıyla insanların emeğini, zamanını, enerjisini, petrolünü, madenini, zenginliğini satın aldığını ifade eden Kamalak şöyle konuştu:

"Yerin altında tonlarca altın, elmas barındıran Afrika'da, yerin üstünde insanlar açlıktan ölüyor. İşte Erbakan'ı anlamak, 7,5 milyar insanı sömüren bu soysuz çarka dur demektir.

Erbakan'ı anlamak, bir ekmeğin maliyetinin üçte ikisinin haksız vergi ve faizlerle, ırkçı emperyalizme gittiğini görmek ve bunu önlemek için mücadele etmektir.

Bu yüzden yapılması gereken en önemli işlerden birisi birlik ve beraberliğimizi tesis etmektir. Farklılıklarımızı ayrılık değil, zenginlik unsuru olarak görmektir.

Müslümanlar olarak duygu anlamında, fikir anlamında, ekonomik ve siyasal güç anlamında işbirliği içinde olmalıyız.

Eğer gerçekten savaş değil barış istiyorsak, gerçekten çatışma değil diyalog istiyorsak bunu başarmak zorundayız.

Çünkü bugün problem, emperyalistlerin sahip olduğu güç değil, bizim içine düştüğümüz zafiyettir."

Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan anma gecesinde, salon duvarlarına asılan "Çatışma değil, Barış!, Çatışma Değil! Diyalog ve baskı ve tahakküm değil! İnsan hakları ve demokrasi!" afişleri dikkat çekti.

Katılımın yüksek olduğu programa, SP Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, YİK Üyesi Şevket Kazan, Afganistan Büyükelçisi Amonollah Jayhoon, Pakistan Büyükelçisi Sahoil Mahmood, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

D-8 YENİ BİR DÜNYANIN BAŞLANGICIDIR

Programın açılışında konuşan SP Lideri Kamalak, Necmettin Erbakan'ın tüm ömrü boyunca mevcut düzeni yıkıp yerine "Adil Bir Dünya" kurmanın mücadelesini verdiğini belirtti. Kamalak sözlerine şöyle devam etti: "Bunun için Türkiye'nin başkanlığında İran'ı, Mısır'ı, Pakistan'ı, Endonezya'yı, Nijerya'yı, Malezya'yı, Bangladeş'i (8 büyük İslam ülkesini) bir araya getirdi. Bunun için D-8'leri kurdu. D-8'ler yüzyılın en büyük dış politik açılımıdır. D-8'ler küresel emperyalizme karşı onurlu bir duruşun adıdır. İslam birliği öncülüğünde kurulacak yeni bir dünyanın başlangıcıdır."

Salonda sık sık "Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak" sloganları atıldı. Ayrıca Erbakanı anlatan bir video gösterildi.Cihan

Kamalak: Erbakan’ı anlamak, mücadele etmektir

Kamalak: Erbakan’ı anlamak, mücadele etmektir

Kamalak: Erbakan’ı anlamak, mücadele etmektir

Kamalak: Erbakan’ı anlamak, mücadele etmektir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim