• BIST 9693.46
  • Altın 2513.021
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7834
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, STK Temsilcileri İle Toplandı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, STK Temsilcileri İle Toplandı
Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile toplantı yapmak üzere Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sur'da da şu anda operasyonlar bitmiş...

Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile toplantı yapmak üzere Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sur'da da şu anda operasyonlar bitmiş durumda. Ama ince arama dediğimiz, daha detaylı bir çalışma sürdürülüyor" dedi.

Diyarbakır Valiliği'ne gelen Bakan Yılmaz, kendisini karşılayanlarla selamlaştıktan sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Bir süre Vali Hüseyin Aksoy ile makamında görüşen Bakan Yılmaz, daha sonra STK temsilcilerinin bulunduğu toplantı salonuna geçti.

Toplantı salonundaki STK temsilcileri ile tokalaşan Bakan Yılmaz, burada basın mensuplarına Sur ilçesindeki son durum ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Yılmaz, Diyarbakır'ın Sur gibi sadece bu bölgenin değil, Türkiye'nin değil insanlığın mirası olan bir değere sahip olduğunu söyledi. Burada geçmişte çok ciddi sıkıntıların yaşandığını bildiklerini belirten Bakan Yılmaz, "Sur'da da şu anda operasyonlar bitmiş durumda. Ama ince arama dediğimiz, daha detaylı bir çalışma sürdürülüyor. Bu da yine halkımızın güvenliği için. Orada Allah korusun bir kıyıda köşede kalmış patlayıcı madde zararlı unsur halka zarar veri, insanımıza zarar verir. Çok ince elenip sık dokunarak tamamıyla güvenli ortam oluşturma yönünde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

"SURİÇİ'NDE TOKİ'NİN BİR GÖREVİ OLMAYACAK"

Suriçi'ne ilişkin TOKİ'nin bir görevinin olmayacağının altını çizen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Suriçi'ne dönük olarak da tarihi kültürel değerlerimizin olduğu alanlarda Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kültür Turizm Bakanlığı konumu üstlenecek. Burada 2012'de bir Koruma İmar Planı'mız var. İyi ki yapılmış o dönemde. Herkesin onayladığı elimizde yol haritası var. Bu bizim için büyük bir şans, büyük bir imkan. Tamamen buna uygun bir şekilde Suriçi'ndeki çalışmaları da sürdüreceğiz. Bu çalışmalar aynı zamanda Diyarbakır'ın gelecek perspektifi için ekonomisi için de son derece önemli diye düşünüyorum. Sur'u, farklı bir Sur haline getirdiğimiz zaman sadece kültürel değerleri korumakla kalmayacağız çok ciddi bir kültürel turizmin altyapısını oluşturmuş olacağız. Güvenliği de ihmal etmeyeceğiz. Güvenliğin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. Bunun da farkındayız. Siyasi özgürlükler, demokratik haklarla terörü bir birine karıştırmayacağız. Güvenlik dışında sosyal boyutu ile ekonomik boyutu ile demokratikleşme boyutu ile birçok hususta inşallah önümüzdeki süreç atılacak adımlarla yapılacak çalışmalarla bu bölgemiz çok daha farklı bir atmosfere kavuşacak."

Bakan Yılmaz'ın açıklamasının ardından Vali Hüseyin Aksoy katılımcılara kentin son durumu ile ilgili brifing verdi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, STK Temsilcileri İle Toplandı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, STK Temsilcileri İle Toplandı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, STK Temsilcileri İle Toplandı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, STK Temsilcileri İle Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim