• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bisiklete Binip, Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bisiklete Binip, Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekti
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında düzenlenen bisiklet...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Muş Hükümet Konağı önünde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılarak öğrencilere bisiklet dağıtıp, bisiklete bindi. Bakan Yılmaz, "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında Muş Valiliği'nin düzenlediği programa katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Bakan Yılmaz, AK Parti hükümetleri olarak, sağlığa birinci derecede önem ve öncelik verdiklerini söyledi. Kalkınma anlayışlarının insan odaklı bir kalkınma anlayışı olduğunu dile getiren Yılmaz, "Sadece ekonominin gelişmesi, sadece insanların gelirinin artması kalkınma için yeterli değil. Aynı zamanda, insanlarımızın çok daha sağlıklı bir ortamda sağlıklı bir şekilde yetişmeleri aynı zamanda kalkınmamızın çok önemli bir parçasıdır" dedi.

Sosyal devlet diye bir kavram olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bizim devletimizin de temel niteliklerinden bir tanesi sosyal devlet olması. Yıllar yılı bu kavram kağıt üzerinde kaldı. Doğru düzgün hayata geçirilemedi. Ama hükümetlerimiz bu konuya verdikleri değerin bir göstergesi olarak, insan odaklı kalkınmanın bir yansıması olarak bir taraftan ekonomiyi büyüttük, bir taraftan da büyüyen ekonominin nimetlerini topluma çok daha iyi bir şekilde, çok daha adaletli bir şekilde dağıtmanın çabası içinde olduk. Yoksul kesimlere, dezavantajlı kesimlere kaynak aktardığımız gibi geri kalmış yörelerimize de ayrı bir önem ve öncelik verdik. Bu yörelerimizin hızlı bir şekilde gelişmesi, Türkiye ortalamalarına yaklaşması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik" şeklinde konuştu.

Yoksul ve dezavantajlı kesimlerin yanı sıra geri kalmış bölgelere de öncelik verdiklerini kaydederek, DAP Eylem Planı ile ilgili olarak konuşan Yılmaz, "Doğu Anadolu Bölgesi için de DAP Eylem Planı dediğimiz bir eylem planı hazırladık. Bingöl'ü, Erzurum'u, Muş'u ve Van'ı ile bütün Doğu Anadolu'nun çok daha iyi bir yere gelmesi için mücadele ediyoruz. Sadece bu DAP eylem planında 2014-2018 yıları arasını kapsayan beş yıllık süreçte, 21 milyar liralık yatırım öngörülüyor. Teşvik politikalarımızla, kalkınma ajansımızla, diğer bütün kurumlarımızla insanımızın hizmetindeyiz. Bu yörelerimizin hızlı gelişmesi için gayret ediyoruz" dedi.

Sadece gelirin artmasının kaliteli bir hayat anlamına gelmediğini vurgulayarak sağlığında önemli olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan da sağlığı çok farklı bir düzeye taşımamız gerekiyordu. Bu kapsamda sağlık alanında çok kapsamlı yatırımlar yaptık. Sağlık hizmetlerinde çok farklı bir düzeye geldik. Çocuklarımız gençlerimiz bilmiyor ama belli bir yaşın üstündeki insanlarımız geçmişte sağlıkta ne çileler yaşandığını, hastanelerde ilaç kuyruklarında ne çileler yaşandığını gayet iyi biliyorlar. Çok şükür tedavi hizmetlerinde Türkiye çok iyi bir konuma gelmiş durumda. Bunu vatandaş anketlerinde de görüyoruz. Ancak tedavi hizmetleri sağlığın sadece bir bölümünü oluşturuyor. Asıl önemli olan koruyucu sağlık dediğimiz faaliyetlerdir. Yani insanların hastaneye gitmeden önce gerekli tedbirleri alması ve daha az hastalanması, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi. Son dönemlerde hazırladığımız planlarda, programlarda hep bunun altını çiziyoruz. Koruyucu sağlığın özünü de şu oluşturuyor. Sağlıklı besleneceğiz ve hareket edeceğiz. Maalesef modern hayat içinde abur cubur diyebileceğimiz, sağlıksız diyebileceğimiz bir sürü besinler var. Beslenme alışkanlıklarımızı daha sağlıklı bir şekilde geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için Sağlık Bakanlığımız okullarımızda ve bir çok alanda önemli çalışmalar yürütmektedir. Yine modern dönemin en büyük sorunlarından birisi hareketsizlik. İnsanlar modern hayat içerisinde çok hareketsiz kalıyorlar. İki adım atmaktan üşendiğimiz oluyor. Bu da bize kilo olarak, obezite olarak geri dönüyor, çeşitli sağlık problemleri olarak maalesef karşımıza çıkıyor. İşte bu çerçevede sağlık bakanlığımızla birlikte Sağlıklı Beslenme ve Hareketlilik Programı hazırladık. Bu program kapsamında da çok değişik faaliyetler yürütüyoruz. Daha sağlıklı bir toplum olmamız için, koruyucu sağlığın daha iyileştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan bir tanesi de bugün gördüğünüz bisiklet kültürü. Bu bisikletlerin hayatımıza daha fazla girmesini istiyoruz. Çocuk yaştan bu çocuklarımızın bu alışkanlıkları edinmesini istiyoruz."

Tören, bisiklet dağıtımının ardından sona erdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bisiklete Binip, Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bisiklete Binip, Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bisiklete Binip, Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bisiklete Binip, Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bisiklete Binip, Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim