• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kaldırılmak İstenen Seyyar Satıcılar Tepkili

Kaldırılmak İstenen Seyyar Satıcılar Tepkili
Ünye ilçesinde seyyar satıcılar, Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırılmak istendikleri gerekçesiyle eylem yaptı.

Ünye ilçesinde seyyar satıcılar, Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırılmak istendikleri gerekçesiyle eylem yaptı.

Seslerini duyurmak için bir araya gelen seyyar satıcılar, seçim döneminde verilen vaatlerin yerine getirilmediğini öne sürdü. Kendilerine gelen cezaları ödeyecek durumda olmadıklarını ve mağdur olduklarını söyleyen satıcılar, konu hakkında Başbakan Yardımcısı Ünyeli Numan Kurtulmuş'un haberi olmadığını ve haberdar edildiği takdirde bu sorunun olmayacağını belirtti.

Seyyar satıcılar adına açıklama yapan Kadir Ünal, şöyle konuştu: "Biz, Ünye ilçe merkezinde seyyar manav ve balık satıcılığı yapan, kalabalık nüfus geçindirmeye çalışan, bir kısmımızın lisede bir kısmımız üniversitede çocuk okutmaya çalışan, tüm ekonomik geleceğini seyyar satıcılığa bağlayan, seyyar satıcılık yapmaktan başka elinden başka bir iş gelmeyen seyyar satıcılarız. Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta görevlileri gelerek, Ünye ilçesinde seyyar satıcılık yapan küçük esnafı "sizlerin Ünye ilçesinde seyyar satıcılık yapmanız büyükşehir belediyesi tarafından yasaklanmıştır. Buraları terk edin" diyerek devamlı huzursuz etmektedir. Büyük marketler bizi şikayet etmektedir." Zor durumda kaldıklarını anlatan Ünal, şunları söyledi:

"Çünkü marketler vatandaşa sebze meyveyi pahalı satmakta, biz ucuz satıyoruz diye hakkımızda şikayette bulunmaktadırlar. Bu durum da hem bizlerin mağdur olmasına neden olan bir durum hem de vatandaşı büyük marketlere soydurmanın bir başka yoludur. Bize seçim vaatleriyle gelen milletvekili adayları "küçük esnaf ve seyyar satıcılar bulundukları yerlerde ticaretlerine devam edecekler" diye söz verdi. Ancak seçim bitti, bu sözlerin hiç birisi hatırlanmamakta, hatta bizi eli sopalı zabıta ekipleri tarafından zorla çıkartılacağımız söylenmektedir. Çoluk çocuğumuz aç ve perişan halde bir mağduriyet ordusu oluşturuluyor. Durumu Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a anlattık. Bize sahip çıkacaklarını umut ediyoruz."

"PARMAĞIM SAKAT, MESLEĞİMİ YAPAMIYORUM"

Seslerini duyurmaya çalışan seyyar satıcılardan Enver Işık ve İbrahim Aydın, "Hiçbir uyarı yapılmadan bir kereye mahsus fotoğraf çekip gidildi. 3 ceza var, 1200 TL. Bir tanesini ödedim, 800 TL ceza duruyor. Şu anda ödeyemiyorum ve mağdurum. İki parmağım sakat, hiçbir mesleği yapamıyorum" diye konuştu.

"ÇALIŞAMAZ RAPORUM VAR"

Yaşar Karayiğit de 8 yıldır burada simitçilik yaptığını anlatarak şunları söyledi:

"Özürlü raporum var, çalışamaz raporum var ama bana "buradan kalkacaksın" diyorlar. Fındığım yok, yerim yok, üzerime kayıtlı bir şeyim yok. Ne yapmam gerekiyor? Geçimim bununla. İki oğlum, bir kızım var. Böbreğim yok, insülin kullanıyorum, kolesterol tansiyon hepsi var. Nereye gitsem kalkacaksın diyorlar."

"NUMAN KURTULMUŞ'UN HABERİ OLSA BÖYLE OLMAZDI"

Murat Yelen de, Ordu'da caddelerde seyyar satıcılar olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Hem de semtin en güzel yerlerinde. Bu kanun sadece bizim için mi geçerli. Samsun'a bakın nasıl çözdüler işi. Aslında bu olaydan Numan Kurtulmuş'un haberi yok, Numan Kurtulmuş'un haberi olsa böyle olmazdı."

Kaldırılmak İstenen Seyyar Satıcılar Tepkili

Kaldırılmak İstenen Seyyar Satıcılar Tepkili

Kaldırılmak İstenen Seyyar Satıcılar Tepkili

Kaldırılmak İstenen Seyyar Satıcılar Tepkili

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim