• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kahramanmaraş’ta sucuk ve bastık telaşı

Kahramanmaraş’ta sucuk ve bastık telaşı
Kahramanmaraş'ta kış mevsiminde tüketilmek için hazırlanan bastık ve sucuk yapımına başlandı.

Kahramanmaraş'ta kış mevsiminde tüketilmek için hazırlanan bastık ve sucuk yapımına başlandı.

Genellikle kentin kırsal kesimlerindeki mahallelerde yetiştirilen üzüm, bağ bozumu sonrası vatandaşların çalışmalarının ardından farklı tatlara ulaşıyor.

Onikişubat ilçesi Avcılar Mahallesi'nde yaşayan yöre halkı önce büyük kazanlarda ezdiği üzümden elde edilen suyu dev kazanlarda kaynatarak şıra haline getiriyor. Belirli bir kaynama seviyesinin ardından yoğunluğa ulaşan şıra, beyaz bezlere ince ince serilerek bastık haline dönüştürülüyor.

Kurumaya bırakılan bezlerden ayrılan bastıklar kış mevsiminde tüketilmek üzere stoklanıyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Bertiz Mahallesi'nde ise kışın vazgeçilmez tatlarından olan pekmez ve un sucuğu hazırlanılıyor. Kazanlarda pişirilen pekmez, ipe dizili cevizin karışımıyla cevizli sucuğa dönüşüyor.

Sucuğun kilosu 60 liradan, bastık ise 30 liradan satılıyor.

Kahramanmaraş’ta sucuk ve bastık telaşı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim