• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Kahramanmaraş’ta Sigortacılar Sorunları Tartıştı

Kahramanmaraş’ta Sigortacılar Sorunları Tartıştı
Türkiye Odalar Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap, sigorta primlerinin Kahramanmaraş'ta düşük olduğunu belirterek,...

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap, sigorta primlerinin Kahramanmaraş'ta düşük olduğunu belirterek, "Acenteler açısından bakınca karamsar bir tablo var gibi ama karamsar olmamak lazım. Kahramanmaraş'ta yapılacak çok iş var" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının organizesi ile bölgede bulunan sigorta acenteleri temsilcileri ile bir araya gelen Türkiye Odalar Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap, sektörün sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini tartıştı.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen'inde sunum yaptığı toplantı da konuşan Kasap, Kahramanmaraş sanayisinin gelişmesinin sigortacılık anlamında iyi olacağını belirterek, "Prim üretimi Türkiye genelinde 300 TL'nin üstünde iken Kahramanmaraş'ta 130 TL civarında olması oldukça düşük, Türkiye "de kapasite kullanım oranı yüzde 38, Kahramanmaraş'ta yüzde 25, bu rakamda düşük. Acenteler açısından bakınca karamsar bir tablo var gibi ama karamsar bir durum değil. Kahramanmaraş'ta yapılacak çok iş var. Yüzde 100'lük bir kapasitenin yüzde 25'i kullanılıyor ise demek ki sigortalanabilir bir Pazar var burada. Kahramanmaraş sanayisinin, üretim kalemlerinin gelişiyor olması da sigorta anlamında iyi bir durum. Demek ki acenteler için kullanılmayan bir kapasite var" diye konuştu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen, sigortacılığın önemli bir büyüklükte olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sektör büyüklüğü bakamından önemli bir yerde olan sigortacılık, yaşamın hemen her alanında ihtiyaç duyulan bir kavram haline gelmiştir. Dünya ölçeğinde bugün 4,8 trilyon dolar büyüklüğünde bir pazarı bulunan sigorta endüstrisi, finansal piyasaların çok önemli bir aktörü ve piyasa düzenleyicisi konumuna ulaşmıştır. Türkiye ölçeğinde baktığımızda, Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre 2010 yılında 14,1 milyar TL olan prim üretimi 2014 yılında 25,7 milyar liraya ulaşmış bulunmaktadır. 2015 yılında ise Kasım sonu itibarı ile toplam prim üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,4 artış göstererek 27,1 milyar liraya çıkmıştır. Bunun yaklaşık 3,4 milyar liralık kısmı hayat sigortalarından oluşmaktadır. Konularına göre, baktığımızda 27,1 milyar liralık sigorta primlerinin yüzde 76'sının 4 ana sigorta alanında gerçekleştiğini görmekteyiz. Buna göre, kara araçları sorumluluk sigortaları yüzde 27 ile ilk sırayı alırken, kaskolar yüzde 20 ile ikinci, yangın ve doğal afetler yüzde 16 ile üçüncü, hastalık ve sağlık yüzde 13 pay ile dördüncü sırayı almıştır."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez'de sektör hakkında ayrıntılı bir sunum yaparak katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından sigortacılık eğitimi alan katılımcılara KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap tarafından sertifikaları verildi.

Kahramanmaraş’ta Sigortacılar Sorunları Tartıştı

Kahramanmaraş’ta Sigortacılar Sorunları Tartıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim