• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kahramanmaraş’ın ilk tüp bebekleri Asya ve Arya oldu

Kahramanmaraş’ın ilk tüp bebekleri Asya ve Arya oldu
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) bünyesinde 8 ay önce kurulan Tüp Bebek Merkezi, ilk meyvelerini...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) bünyesinde 8 ay önce kurulan Tüp Bebek Merkezi, ilk meyvelerini verdi. Merkeze başvuran Alev ve Murat Boran çifti, başarılı bir tedavi sürecinin ardından 8 yıllık evlat özlemini dindirdi.

KSÜ Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran başkanlığında kurulan ve iki uzman doktor, 3 embriyolog doktor ve 3 hemşire ile çiftlere hizmet veren merkezin, ilk bebekleri dünyaya geldi. Alev ve Murat Boran çiftinin tüp bebek yöntemiyle çift yumurta ikizi olarak dünyaya gelen bebeklerine Asya ve Arya ismi verildi.

Boran çifti, 8 yıllık umut dolu bekleyişin ardından ikiz bebeklerine KSÜ Tüp Bebek Merkezi'nde kavuştu. Öğretmen olan Alev ve Murat Boran, farklı hastane ve kliniklerde birçok kez aşılama yöntemiyle tedavi gördü. Doktorlar, Alev Boran'a dalış eğitmenliği yaptığı için çocuğunun olamayacağını söyledi. Ancak çiftin bebek özlemi KSÜ SUAH Tüp Bebek Merkezi'nde gerçek oldu.

Tedavi sürecini anlatan baba Murat Boran, "Kahramanmaraş'ta Tüp bebek Merkezi'nin açılacağını duyunca Prof. Dr. Hakan Kıran'la tanışmak için hastaneye geldik. Açıkçası daha önceki merkezlerdeki olumsuz denemelerin ardından pek umutlu değildik. Fakat merkez çalışanları ve Hakan Hocam bizimle her aşamada ilgilendi." dedi.

Sekiz yılın ardından bebeklerini kucağına alan anne Alev Boran, "Çocuğum olabileceğine dair hiçbir ümidim yoktu. Şükürler olsun iki güzel bebeğimiz oldu. Bize bu duyguyu yaşatan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise sezaryenle dünyaya gelen ve sağlık durumları iyi olan Asya ve Arya'yı ziyaret ederek, Boran ailesinin sevincine ortak oldu.

KSÜ Tıp Fakültesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kıran da vakanın zor olduğunu belirtirken, sabır ve özveri gerektiren bir süreç sonunda Tüp Bebek Merkezi'nin ve Kahramanmaraş'ın ilk bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi.

Çocuk özlemi çeken ailelerin farklı illere gitmek zorunda kalmayacağını ifade eden Kıran, "Tüp bebek merkezimiz aileler açısından hem maddi hem de manevi açıdan büyük kolaylıklar sağlıyor. Farklı illerde tedavi görürken ortaya çıkan ulaşım ve konaklama giderleri insanlara ek maddi külfet getirmekte idi. Tüp bebek tedavisi için bir çiftin tedavi başlangıcından, embriyo transferine kadar geçen dönemde yaklaşık 8-10 kez kontrole gitmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, ilimiz ve civar illerden de çiftleri merkezimize kabul etmekten mutluluk duyacağız." ifadelerini kullandı.

KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 8 ay önce faaliyete başlayan Tüp Bebek Merkezi'nde iki uzman doktor, 3 embriyolog doktor ve 3 hemşire ile hizmet veriyor. Son teknolojiyle donatılan merkezde sperm, oosit (yumurta), testis dokusu ve embriyo freezing (dondurma) işlemleri de yapılabiliyor. Yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olan merkezde 1 androloji laboratuvarı, 1 embriyoloji laboratuvarı, 2 özel hasta odası, 2 poliklinik ve 1 adet seminer salonu bulunuyor.

Cihan

Kahramanmaraş’ın ilk tüp bebekleri Asya ve Arya oldu

Kahramanmaraş’ın ilk tüp bebekleri Asya ve Arya oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim